free download 78 travel guides written by experts

Concurenta redutabila pentru castigatoarea

primelor patru editii la Testul de Afacereza

Editia din 7 aprile  a Testului de Afacereza se anunta una foarte stransa. Daniela Cojocaru, castigatoarea primelor patru editii, intra in  cursa pentru 6.000 de euro alaturi de un consilier personal al primului ministru si un asistent universitar. Va putea oare Daniela sa se mentina in cursa? Daniela Cojocaru intra in lupta alaturi de Iulia Huiu, in  prezent consilier personal al primului ministru si doctorand  in Stiinte Politice la Universitatea Bucuresti. Iulia  este un fan al programelor The Money Channel si considera concursul o idee inspirata. Una dintre dorintele sale este sa dezvolte, impreuna cu parteneri institutionali si din media, o campanie de promovare a pietei de capital, care sa urmareasca informarea si educarea unui public cat mai larg si atragerea de investitori pe bursa.

„Desi politica este principalul meu domeniu de activitate, de ceva timp sunt pasionata de piata de capital. Am cautat sa fiu cat mai informata despre tot ce inseamna bursa si alternative de investitii. Din momentul in care am putut sa economisesc, am ales sa investesc pe piata de capital si a fost o alegere inspirata. Urmaresc cu mult interes programele The Money Channel, unde gasesc intotdeuana informatia care ma intereseaza. Testul de Afacereza mi s-a parut o idee foarte buna si cred ca va reusi sa creasca bazinul de audienta al postului. Eu m-am hotarat sa particip pentru ca mi se pare interesant si este o provocare. Concurentii sunt bine pregatiti, dar cred ca viteza de reactie si emotiile au facut diferenta. Urez mult noroc tuturor”,  declara Iulia Huiu, consilier personal al primului ministru.

Cel de –al doilea concurent pe care va trebui sa-l infrunte Daniela  este doctorand si asistent universitar in cadrul Academiei de studii Economice din Bucuresti. Pasionat de macroeconomie, piete de capital si domeniul bancar, Bogdan Dumitrescu considera ca The Money Channel a avut un impact major in educarea financiara a publicului larg, in modificarea  perceptiei despre piata de capital si activitatea de business din Romania. Despre Testul de Afacereza crede ca este o ocazie excelenta de a promova cultura de business si de a educa publicul larg cu privire la principalele concepte utilizate in acest domeniu, intr-o maniera eficienta si antrenanta. Cel mai mult ii place faptul ca telespectatorii au posibilitatea de a influenta rezultatul final.

“Mi se pare o initiativa excelenta, dovada succesul de care s-a bucurat pana acum, succes dovedit de numarul mare de telespectatori care s-au inscris la preselectiile pentru emisiune. Consider concursul o provocare atat pentru mine cat si pentru ceilalti competitori. Ma astept la o competitie stransa, in care telespectatorii pot juca un rol important in alegerea castigatorului. Eu sunt increzator in sansele mele. Rezultatul il vom afla la sfarsitul emisiunii”, spune Bogdan Dumitrescu, asistent universitar.

Dupa ce demonstrat tuturor ca poate vorbi afacereza la doar 21 de ani, Daniela continua cursa increzatoare in fortele proprii.

“Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa castig 4 editii. Este o experienta care m-a ajutat sa cred  in fortele proprii. Este extraordinar sa fii prima, sa fii castigatoare si sa ti se recunoasca efortul. Prietenii si colegii mei sunt incantati. Atat campania “Vorbiti afacereza, cat si concursul li se par foarte originale. Am prieteni care s-au inscris pentru ca m-au vazut pe mine castigand. Sper sa fiu la fel de rapida ca in emisiunile anterioare si bineinteles sa stiu raspunsul corect. Si de ce sa nu recunosc, mi-as dori sa castig din nou”, ne-a declarat Dainela Cojocaru, studenta.

Telespectatorii au posibilitatea de a participa la concurs prin intermediul telefonului mobil. Acestia pot sa-si  demonstreze cunostintele si indemanarea raspunzand la mai multe intrebari prin sms. Startul jocului prin sms se da trimitand cuvantul afacereaza la 1239 (tarif 0,7euro+ TVA). Cei care raspund cel mai rapid la cele doua intrebari primite  prin sms pot castiga in fiecare seara 100 de euro si, saptamanal, abonamente la Business Standard.

Emisiunea Testul de Afacereza, gazduita de Sorin Freciu, se desfasoara in fiecare saptamana de luni pana joi, intre orele 20.30 – 21:00, la The Money Channel.

Bucuresti, 06.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *