expoplast Sibiu 2019

„Concubina regelui” ia locul „printului Jumong”

Un nou serial coreean la TVR 1, de miercuri, 16 martie, orele 18.30 şi 19.10

Primăvara aduce la TVR 1 un nou serial marca MBC, o producţie sud-coreeană din anul 2010, Legendele palatului: Concubina regelui. Serialul debutează pe 16 martie, după ce, cu o zi înainte, se difuzează ultimul episod al îndrăgitei producţii Legendele palatului: prinţul Jumong. O altă veste bună pentru fanii serialelor coreene de la TVR 1 este programarea a două episoade din noua serie în fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 18.30, respectiv 19.10.

Povestea din Legendele palatului: Concubina regelui se clădeşte pe viaţa tumultoasă a doamnei Choi Sook-bin, născută într-o familie de clasă medie şi ajunsă la Palat, unde s-a impus rapid drept concubina Regelui Sook-jong. Serialul descrie, de asemenea, viaţa fiului ei, născut în urma legăturii cu Regele, şi evoluţia lui spre statutul de viitor rege. Lady Choi Sook-bin manipulează din umbră jocurile politice de la Curte, pentru a supravieţui şi a-şi proteja fiul, căruia îi oferă o educaţie aleasă şi foarte strictă.

Serialul poartă semnătura regizorului Lee Byeong-hoon, cel care a regizat şi producţii precum Giuvaerul palatului sau Furtună la palat, ambele difuzate de TVR 1 în 2009. Cele 60 de episoade ale noului serial vor putea fi urmărite şi în reluare, de luni până vineri, de la orele 12.40, respectiv 13.20.

Serialele sud-coreene la TVR 1

Legendele palatului: Concubina regelui este cea de-a şaptea producţie sud-coreeană pe care TVR 1 o oferă telespectatorilor săi. Seria a început cu Giuvaerul palatului (din 23.07.2009), urmat de Furtună la palat (din 13.10.2009) şi de Secretele de la palat (din 5.02.2010); pe durata verii 2010, TVR 1 a transmis, în reluare, serialul Giuvaerul palatului, iar din 2.08.2010 Cronicile frumoasei luptătoare; din 20.08.2010 a început Legendele palatului: doctorul Hur Jun, urmat, din 22.11.2010, de Legendele palatului: prinţul Jumong, al cărui ultim episod poate fi urmărit pe 15 martie.

Audienţe

Cel mai recent difuzat dintre serialele coreene la TVR 1 a fost şi cel care a înregistrat cea mai mare audienţă de până acum: aproape 500.000 de telespectatori din mediul urban urmăresc zilnic Legendele palatului: prinţul Jumong, producţia având un rating* mediu de 4,3% şi o cotă medie de piaţă** de 10,7% (serialul se află în difuzare la data analizei). El este urmat de Secretele de la palat (care a înregistrat un rating mediu urban de 3,9% şi o cotă medie de piaţă de 10,9%) şi de Furtună la palat (3,4% rating mediu, respectiv 9,6% cotă medie de piaţă, la nivel urban).

* Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat.

**
Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Bucuresti, 14.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *