free download 78 travel guides written by experts

„Concubina regelui” ia locul „printului Jumong”

Un nou serial coreean la TVR 1, de miercuri, 16 martie, orele 18.30 şi 19.10

Primăvara aduce la TVR 1 un nou serial marca MBC, o producţie sud-coreeană din anul 2010, Legendele palatului: Concubina regelui. Serialul debutează pe 16 martie, după ce, cu o zi înainte, se difuzează ultimul episod al îndrăgitei producţii Legendele palatului: prinţul Jumong. O altă veste bună pentru fanii serialelor coreene de la TVR 1 este programarea a două episoade din noua serie în fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 18.30, respectiv 19.10.

Povestea din Legendele palatului: Concubina regelui se clădeşte pe viaţa tumultoasă a doamnei Choi Sook-bin, născută într-o familie de clasă medie şi ajunsă la Palat, unde s-a impus rapid drept concubina Regelui Sook-jong. Serialul descrie, de asemenea, viaţa fiului ei, născut în urma legăturii cu Regele, şi evoluţia lui spre statutul de viitor rege. Lady Choi Sook-bin manipulează din umbră jocurile politice de la Curte, pentru a supravieţui şi a-şi proteja fiul, căruia îi oferă o educaţie aleasă şi foarte strictă.

Serialul poartă semnătura regizorului Lee Byeong-hoon, cel care a regizat şi producţii precum Giuvaerul palatului sau Furtună la palat, ambele difuzate de TVR 1 în 2009. Cele 60 de episoade ale noului serial vor putea fi urmărite şi în reluare, de luni până vineri, de la orele 12.40, respectiv 13.20.

Serialele sud-coreene la TVR 1

Legendele palatului: Concubina regelui este cea de-a şaptea producţie sud-coreeană pe care TVR 1 o oferă telespectatorilor săi. Seria a început cu Giuvaerul palatului (din 23.07.2009), urmat de Furtună la palat (din 13.10.2009) şi de Secretele de la palat (din 5.02.2010); pe durata verii 2010, TVR 1 a transmis, în reluare, serialul Giuvaerul palatului, iar din 2.08.2010 Cronicile frumoasei luptătoare; din 20.08.2010 a început Legendele palatului: doctorul Hur Jun, urmat, din 22.11.2010, de Legendele palatului: prinţul Jumong, al cărui ultim episod poate fi urmărit pe 15 martie.

Audienţe

Cel mai recent difuzat dintre serialele coreene la TVR 1 a fost şi cel care a înregistrat cea mai mare audienţă de până acum: aproape 500.000 de telespectatori din mediul urban urmăresc zilnic Legendele palatului: prinţul Jumong, producţia având un rating* mediu de 4,3% şi o cotă medie de piaţă** de 10,7% (serialul se află în difuzare la data analizei). El este urmat de Secretele de la palat (care a înregistrat un rating mediu urban de 3,9% şi o cotă medie de piaţă de 10,9%) şi de Furtună la palat (3,4% rating mediu, respectiv 9,6% cotă medie de piaţă, la nivel urban).

* Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat.

**
Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Bucuresti, 14.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *