free download 78 travel guides written by experts

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017: De la începuturile automobilului până la conceptele viitorului

BMW Group Classic şi Grand Hotel Villa d’Este vor prezenta, între 26 şi 28 mai 2017, cel mai exclusivist şi plin de tradiţie concurs de frumuseţe din lume rezervat automobilelor şi motocicletelor de epocă ● Motto-ul va fi: “Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records” ● Comitetul de Selecţie a definit primele cinci categorii

Bucureşti/Milano. Cel mai exclusivist şi plin de tradiţie eveniment din lumea automobilelor şi motocicletelor de epocă va fi organizat încă o dată pe malul Lacului Como (Italia), în 2017. Cele mai frumoase vehicule clasice vor fi prezentate la Cernobbio, în nordul Italiei, între 26 şi 28 mai 2017 în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Motto-ul “Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records” va duce povestea automobilului de la anii de început până în prezent şi chiar va extinde perspectiva spre viitor. Aceasta şi pentru că, pe lângă categoriile rezervate rarităţilor din trecut, clasa rezervată Concept Cars şi Prototipurilor prezintă o viziune pentru automobilul de mâine.


De-a lungul anilor, acest week-end al creaţiilor clasice s-a bucurat de o poziţie unică în rândul concursurilor de frumuseţe pentru automobile şi motociclete de epocă datorită eleganţei evenimentului, ambianţei care se bucură de farmecul rafinat al Lacului Como, dar şi a participanţilor în număr mic, foarte atent selcţionaţi.

Comitetul de Selecţie, format din specialişti internaţionali, a definit deja cinci dintre cele nouă categorii planificate:
1. Speed Demons: Endurance Pioneers of the Golden Age
    Această clasă include maşini sport şi pentru recorduri din era antebelică, combinând stilul Old World cu performanţe respectabile.
2. Faster, Quieter, Smoother: Heroes of the Jet Age
    Automobile elegante din anii ’50 şi dincolo de această perioadă care continuă să-şi definească raţiunea de a exista prin plimbări pe distanţe lungi.
3. Travelling in Style: Around the World in 40 Years
    Dacă Phileas Fogg, eroul din legendara operă a lui Jules Verne, s-ar fi îmbarcat în călătoria lui în jurul lumii 40 de ani mai târziu, cum ar fi făcut deplasarea? Ajută-l să aleagă ce este mai bun din luxul Edwardian.
4. The Grand Tour Continues: The Next 40 Years
    Descendenţii lui Fogg i-ar fi urmat aventura îndrăzneaţă? I-ar gustul lor pentru automobile ar fi fost la fel de straniu ca al străunchiului Phileas? Fără îndoială. Aici vedem cum ar fi călătorit între 1946 şi 1986.
5. Racers on the Road: Playboys’ Toys
    Maşinile sport din această categorie, transformate în a fi utilizate pe şosea, sunt gălăgioase, nepotrivite pentru drumurile publice şi total nepractice. Pe scurt, se potrivesc perfect cu proprietarii, exuberanţi, playboys adevăraţi ai vremurilor lor.

Totuşi, Concorso d’Eleganza Villa d’Este nu este o simplă imagine a trecutului strălucitor al construcţiei de automobile. Showul priveşte şi spre viitorul acestui sector. Categoria rezervată Concept Cars prezintă prototipuri care dau o imagine a viitorului automobilul. Nici un alt eveniment de automobile de epocă din lume nu-şi îndreaptă atenţia asupra acestei direcţii. Categoria include automobile create de cei mai prestigioşi designeri ai vremurilor noastre. Aceste perspective ale designului viitorului contrastează cu modelele de epocă şi evenimentului o atmosferă specială.

Modelele sunt analizate de un reputat juriu de specialitate. Totuşi, participanţii trebuie să-şi atragă şi publicul pentru că votul acestuia decide câştigătorii numeroaselor premii speciale.

Motociclete istorice şi un reper pentru mobilitate

O selecţie impresionantă de participanţi îi aşteaptă şi pe pasionaţii motocicletelor clasice. Concorso di Motociclette este unul din punctele importante din calendarul celei de-a doua zile. În 2017, caravana de motociclete rare va defila din nou pe drumurile publice înainte de a ajunge la Villa d’Este şi Villa Erba.

În multe feluri, tema Concorso d’Eleganza Villa d’Este din 2017 alătură automobilele din prezent cu maşinile din mai multe epoci. În 1873 Jules Verne publica romanul „În jurul lumii în 80 de zile”. Acela a fost şi anul în care Villa d’Este şi-a deschis porţile ca Grand Hotel. Chiar şi acum, parcul, domeniul şi grădinile minunate poartă mărturiile atmosferei glamour a acelei perioade şi acesta este locul unde modelele participante vor fi prezentate. Perioada a fost faimoasă pentru călătoriile în jurul lumii a marcat şi un reper în mobilitatea omenirii. A fost pentru prima dată când oamenii, alţii decât navigatorii, misionarii sau oamenii de ştiinţă, s-au îmbarcat în călătorii – a devenit posibil pentru toţi pasagerii care s-au îmbarcat pe vapoare sau au călătorit cu trenul. A fost momentul în care a fost creat un sistem de transport global împreună cu structurile sale de reţea. În acea perioadă, invenţiile revoluţionare precum telegraful şi telefonul au schimbat lumea în mod dramatic.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este a fost organizat pentru prima dată în 1929 – la acea vreme era încă o expoziţie pentru lansările noi din industria auto. În 1999, BMW Group a devenit patron al evenimentului şi, din 2005, BMW Group Classic cooperează cu Grand Hotel Villa d’Este ca organizator al concursului. În fiecare an, mii de pasionaţi şi participanţi din lumea întreagă vin la Concorso.

Înregistrări

Proprietarii automobilelor şi motocicletelor de epocă rare îşi pot înregistra modelele la //concorsodeleganzavilladeste.com/registration. Comitetul de Selecţie internaţional decide ulterior asupra listei finale de participanţi la acest concurs exclusiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *