free download 78 travel guides written by experts

Concertul unui master class de exceptie – Marina Krilovici

Duminică, 4 noiembrie, de la ora 19.00, la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) are loc concertul final al absolvenţilor cursurilor de măiestrie artistică susţinute de celebra soprană Marina Krilovici. Timp de o săptămână, peste douăzeci de tineri artişti lirici se bucură de preţioasa îndrumare a cunoscutei artiste, care a sosit special la Bucureşti pentru a le împărtăşi din vasta sa experienţă de scenă. Rezultatul cursurilor este concertul special „Maeştri şi discipoli”, în care se vor prezenta lucrări de operă şi operetă, a căror interpretare a fost îndeaproape urmărită şi cizelată de soprana Marina Krilovici.

Solistă cu o carieră internaţională de invidiat, soprana Marina Krilovici i-a avut ca parteneri de scenă pe cei mai mari cântăreţi de operă ai lumii: Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Tito Gobbi, José Carreras, Renato Bruson, Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev, Fiorenza Cossotto, Shirley Verrett, Nicola Martinucci, în teatre din Hamburg, Viena, Chicago, New York, Londra, Roma, Berlin, Paris, Lisabona, Veneţia, München, Montreal.

Este pentru a doua oară când soprana Marina Krilovici soseşte la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” pentru a susţine un master – class de canto. În luna noiembrie a anului 2010, artista a venit la Bucureşti pentru a preda arta cântului tinerilor interpreţi români. Aşadar, iubitorii de muzică clasică sunt aşteptaţi duminică, de la ora 19.00, în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti, unde va avea loc un concert special care marchează, de fapt, legătura între generaţia de artişti lirici români consacraţi (maeştri) şi discipolii lor, tineri solişti aflaţi în plină afirmare.

Încă de la înfiinţare, Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” a demarat un program de cursuri pentru cântăreţi şi dansatori din dorinţa de a le oferi acestora posibilitatea de a învăţa de la mari artişti ai lumii. Astfel, de-a lungul existenţei sale, Studioul a găzduit cursuri susţinute de maeştri de talie internaţională precum Ionel Pantea, Leontina Văduva, coregraful Duke Wilburn, Ileana Cotrubaş, Kaludi Kaludov, coregrafa Cheryl Therrien, Constantin Zaharia, Ion Piso, Eduard Tumagian, Viorica Cortez, Nelly Miricioiu.

În continuare, artiştii ieşiţi de pe băncile şcolii sau aflaţi la început de carieră sunt invitaţi să urmărească activitatea Studioului, aceste cursuri urmând să se desfăşoare în cadrul Centrului de Consultanţă Profesională în Domeniul Artelor Spectacolului, care va funcţiona în cadrul SEOB ca rezultat al proiecului european studiOpera, derulat în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano.

Bucuresti, 30.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *