metalshow

Concertul unei Nopti de vara de la Schönbrunn, in exclusivitate pentru Romania, la TVR Cultural!

Concertul unei Nopţi de vară de la Schönbrunn ajunge şi în casele românilor miercuri, 14 iulie, la TVR Cultural, de la ora 21.35.

Aşa cum v-a obişnuit, TVR Cultural difuzează spectacolul la scurt timp după producerea lui. Evenimentul a avut loc pe 8 iunie, în grădinile Palatului Schönbrunn din Viena. Televiziunea Română se află printre cele 60 de posturi importante internaţionale care oferă acest concert.

Orchestra Filarmonicii din Viena, dirijată de celebrul Franz Welser Möst a oferit o seară de vis celor care au avut norocul sau inspiraţia să fie în capitala austriacă. Într-un cadru idilic, la Schönbrunn, organizatorii şi-au propus să aducă atât melomanii, cât mai ales publicul larg la un concert de cel mai înalt nivel, desfăşurat în aer liber, cu intrare gratuită.

Franz Welser Möst, pianistului Yefim Bronfman şi orchestra au interpretat pentru prima dată în acest context lucrările muzicale ale lui John Williams , creatorul coloanei sonore din filmul “Războiul Stelelor”. Marşul Imperial sau Tema Prinţesei Leia au fost puse în aceeaşi linie concertistică alături de partituri semnate de Joseph şi Johann Strauss, Franz Liszt, Otto Nicolai, Gustav Hoslt, Joseph Lanner şi John Williams. De altfel, întregul concert este construit în jurul temelor Lună – Planete – Stele. Prin această asociere, mesajul organizatorilor este unul extreme de generos : să aducă muzica clasică în inimile câtor mai mulţi oameni.

Bucuresti, 12.07.2010

{mosloadposition user9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *