free download 78 travel guides written by experts

Concertul Orchestrei Filarmonicii din Moscova la Bucuresti – in premiera la TVR Cultural

În perioada 4-7 octombrie 2011, începând cu ora 19.00, TVR Cultural difuzează ÎN PREMIERĂ concertele susţinute la Bucureşti în luna mai a acestui an de Orchestra Filarmonicii din Moscova.

În luna mai 2011, aflându-se în turneul jubiliar de 60 de ani de la înfiinţare, Orchestra Filarmonicii din Moscova, dirijată de Yuri Simonov şi Iurii Botnari a susţinut 2 concerte excepţionale la Bucureşti, în Sala Mare a Ateneului Român.

Înainte de concertul de la Bucureşti, redutabila Orchestră a Filarmonicii din Moscova a susţinut concerte în peste 50 de ţări trecând mai întâi pe la Carnegie Hall şi Every Fisher Hall din New York, Royal Hall şi Albert Hall din Londra, Musikverein şi Opera House din Viena, Concertgebouw din Amsterdam, Teatro Colon din Buenos Aires şi prin sălile filarmonicilor din Berlin, München, Chicago, Oslo, Stockholm, Praga, Washington, Montreal, Paris, Madrid, Tokyo, Osaka, Seoul, Hong Kong.

În programul de la Bucureşti Orchestra Filarmonicii din Moscova a interpretat Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak, Preludiu şi Moartea Isoldei din opera "Tristan şi Isolda" de Richard Wagner, Suită din baletul "Pasărea de foc" de Igor Stravinski, Dansurile sifonice de Serghei Rahmaninov, Uvertura fantezie "Romeo şi Julieta" şi Suită din baletul "Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski.

Producător şi realizator: Valentina Băinţan

Concertele TVR Cultural : Orchestra Filarmonicii din Moscova – I, II, III şi IV
Marţi, 4 oct, ora 19.00 – Concert Orchestra Filarmonicii din Moscova (I)
Miercuri, 5 oct, ora 19.00 – Concert Orchestra Filarmonicii din Moscova (II)
Joi, 6 oct, ora 19.00 – Concert Orchestra Filarmonicii din Moscova (III)
Vineri, 7 oct, ora 19.00 – Concert Orchestra Filarmonicii din Moscova (IV) Ultima

Bucuresti, 04.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *