metalshow

Concertul de deschidere al Festivalului International de bandoneon si acordeon

Miercuri, 17 martie, ora 19.00, are loc deschiderea unui eveniment muzical unic in Romania, prezentat de Orchestrele si Corurile Radio: Festivalul International de Bandoneon si Acordeon, care va avea loc la Sala Radio, in perioada 17 – 24 martie 2010. 

Concertul de deschidere va fi sustinut de Orchestra de Camera Radio, dirijata de Horia Andreescu si ii va avea invitati pe Peter Soave (bandoneon), Madeleine Soave (acordeon), Alina Bottez (soprana) si Yuriy Tsiple (bariton). Va participa Corul Radio, pregatit de dirijorul Dan Mihai Goia. Programul concertului va cuprinde Suita Punta Del Este pentru bandoneon si orchestra de A. Piazzolla ; Cantec pentru Elisabeth pentru acordeon si orchestra ; Soavecito pentru acordeon si orchestra de A. Romero ; Misa Tango pentru soprana, bariton, bandoneon solo, cor mixt si orchestra de L. Bacalov ; Libertango, aranjament de Adrian Enescu pentru cor si orchestra de A. Piazzolla.

Recunoscut in toata lumea ca un maestru al bandoneonului si acordeonului, Peter Soave este unul dintre cei mai importanti solisti ai generatiei sale, aparitiile sale pe scena fiind o combinatie unica de virtuozitate artistica si prezenta scenica. Este profund legat si inspirat de creatia compozitorului argentinian Astor Piazzolla si include frecvent lucrarile acestuia in programele sale. Sustine recitaluri si concerte cu orchestre si ansambluri camerale in America de Nord si de Sud, Asia si Europa. Faimosul compozitor Aldemaro Romero a compus pentru Peter Soave mai multe lucrari: "Piazzollana – Omagiu lui Piazzolla" pentru bandoneon si orchestra; "Suite de Castelfidardo" pentru bandoneon si orchestra de coarde; "Soavecito" pentru acordeon si orchestra de coarde si "Tango Furioso" pentru bandoneon si cvartet de coarde.

Peter Soave are o discografie bogata, care include un album solo, "Pride and Passion," "Five Tango Sensations" cu The Rucner String Quartet, un dublu CD "Undertango 2" si "Peter Soave & Symphony Orchestra," cu muzica de Astor Piazzolla si Carmine Coppola. A obtinut Detroit Music Award in 2001si Premiul pentru cel mai bun instrumentist in 2003.

Festivalul International de Bandoneon si Acordeon va continua joi, 18 martie, ora 19.00, cu recitalul sustinut de Peter Soave (bandoneon si acordeon) si Madeleine Soave (acordeon), care vor interpreta lucrari de Boellmann, Piazzolla, Bacalov, Astier si nu numai.

Vineri, 19 martie, ora 19.00, Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Gerd Schaller, ii va avea invitati pe alti doi muzicieni de renume: Hector Ulises Passarella (bandoneon) si Claudio Jacomucci (acordeon), ce vor interpreta muzica de Passarella, Rodriguez, de Falla. Cei doi solisti vor evolua si intr-un recital care va avea loc sambata, 20 martie, ora 19.00, cand vor interpreta muzica de Bach, Passarella, Piazzolla, Gardel, Jacomucci.

Duminica, 21 martie, de la ora 19.00, va avea loc recitalul extraordinar al Sextetului Galliano, care va oferi publicului un adevarat regal cu muzica de Bach, Piazzolla si Galliano.

Concertul de inchidere de miercuri, 24 martie a.c., ora 19.00, va fi sustinut de Orchestra de Camera Radio, dirijata de Roberto Salvalaio, si il va avea invitat pe Richard Galliano (bandoneon). In program: Piazzolla, Romero, Lecuona.

Programul complet al Festivalului se gaseste pe site-urile //orchestre.srr.ro si www.eventim.ro.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 16.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *