metalshow

Concerte Radio Romania Muzical in Ceainaria Targului Gaudeamus

La invitatia si cu sprijinul Targului Gaudeamus, Radio Romania Muzical organizeaza, in perioada 25 – 28 noiembrie, patru concerte clasic, jazz&more la Ceainaria Gaudeamus.

Pentru prima oara in cadrul unui targ Gaudeamus, Ceainaria aflata la nivelul 3.20 al complexului Romexpo este mai mult decat un loc pentru degustarea unui ceai sau a unei cafele; Ceainaria devine spatiul neconventional de desfasurare a unor evenimente culturale de cea mai buna calitate.

Miercuri, 25 noiembrie, ora 18.30, Radio Romania Muzical va invita la recitalul tanarului chitarist Tudor Niculescu-Mizil. Student al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, laureat al celor mai importante competitii de chitara clasica din Romania si participant la cursuri de maiestrie sustinute de mari interpreti precum Pavel Steidl, Carlo Marchione, Costas Cotsiolis si Susana Prieto, Tudor Niculescu-Mizil propune pentru 25 noiembrie piese celebre din repertoriul chitarei clasice, semnate de Isaac Albeniz si Francisco Tarrega.

Joi, 26 noiembrie, ora 19.30, in Ceainaria Targului Gaudeamus se va afla Formatia vocal-instrumentala de muzica veche „Anton Pann”, condusa de Constantin Raileanu. Formatia de muzica veche Anton Pann este unul dintre putinele ansambluri autohtone care exploreaza repertoriul muzicii romanesti create inainte de secolul XIX. Intre piesele ce vor putea fi ascultate figureaza lucrari semnate de Ion Caianu, Anton Pann, Dimitrie Cantemir, dar si piese din celebre colectii medievale europene, precum Carmina Burana.

Vineri, 27 noiembrie, ora 18.00, invitatul special este saxofonistul de jazz Nicolas Simion. Stabilit la Koln, Nicolas Simion este unul dintre cele mai importante nume din jazzul contemporan ce abordeaza stilul numit la nivel international „Balkan jazz”. Artistul improvizeaza pe teme din muzica populara romaneasca, cea transilvana in special, fiind invitat sa concerteze la cele mai importante festivaluri internationale de gen.

Sambata, 28 noiembrie, ora 18.30, Radio Romania Muzical va invita din nou la jazz la Ceainaria Targului Gaudeamus, de data aceasta cu duo-ul Berti Barbera – voce & Nicu Patoi – chitara. Muzician si jurnalist, Berti Barbera are un stil special si in acelasi timp, o maniera deosebita de a interactiona cu publicul care ii apreciaza la superlativ fiecare aparitie pe scena. In acelasi timp, Berti Barbera face parte din echipa Radio Romania Muzical unde, in fiecare joi, de la ora 19.00, aduce cele mai noi si interesante albume de jazz la emisiunea „Jazzy hour”.

Pe toata perioada de desfasurare a Targului Gaudeamus in Ceainarie poate fi ascultata emisia postului Radio Romania Muzical – unicul post romanesc clasic, jazz&more.

Programul de functionare al Ceainariei este identic cu cel al Targului Gaudeamus.

Bucuresti, 24.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *