free download 78 travel guides written by experts

Concert patronat de presedintia belgiana a Consiliului Uniunii Europene, la Sala Radio

Orchestra Nationala Radio sustine vineri, 10 decembrie, incepand cu ora 19.00, la Sala Radio, un concert sub patronajul presedintiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene.

Solistii Nikolaas Kende (pian) si Lorenzo Gatto (vioara) vor interpreta, sub bagheta lui Iurie Florea, Concertul nr. 4 in sol major pentru pian si orchestra, op. 58 – L. van Beethoven, Concertul nr. 4 in re minor pentru vioara si orchestra, op. 31 – H. Vieuxtemps, programul serii urmand a se incheia cu poemul simfonic Moarte si transfiguratie, op. 24 – R. Strauss.

In varsta de 47 de ani, Iurie Florea a studiat la Conservatorul de Stat “G. Musicescu” din Chisinau. A participat la diverse competitii care i-au adus numeroase premii dintre care amintim Premiul „Ionel Perlea” (1992) si Premiul „David Ohanesian” conferit de catre Forumul Muzical Roman (2008). In tara, Florea a colaborat cu operele din Timisoara si Constanta, precum si orchestre simfonice din Iasi, Brasov, Oradea, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Bacau, Botosani, Craiova.

Activitatea artistica a pianistului Nikolaas Kende (29 ani) insumeaza numeroase concerte la Elisabethhall, Tonhalle Düsseldorf, Vredenburg Utrecht, Concertgebouw Amsterdam si colaborarea cu numeroase orchestre evoluand sub baghetele unor reputati dirijori precum Koen Kessels, Ernst van Tiel, Piets Swerts, Ivo Venkov, Christo Christov, Jürgen Kissmaul, David Agnus, Etienne Siebens, Daniele Callegari.

Cu un talent remarcabil, Lorenzo Gatto (24 ani) a fost distins cu premii importante si a evoluat pe scene renumite precum: Palais des Beaux-Arts (Bozar) si Flagey din Bruxelles, la Filarmonica din Luxembourg, Sala Cortot din Paris, Bridgewater din Manchester. A colaborat cu Orchestra Filarmonica BBC, Orchestra Nationala din Belgia, Orchestra Filarmonica din Luxembourg, Orchestra Regala de Camera din Wallonie sub baghetele unor distinsi dirijori dintre care amintim pe: V. Sinaisky, G. Varga, E. Aadland, E. Mazzola, P. Herreweghe, J. van Zweden, P. Goodwin, A. Dumay.

Bucuresti, 08.12.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *