free download 78 travel guides written by experts

Concert in memoriam Johnny Raducanu

Formaţiile Muzicale Radio ale Societăţii Române de Radiodifuziune vă invită joi 1 decembrie, de la orele 19,00 să luaţi parte la concertul „In memoriam Johnny Răducanu”, ce va avea loc în Sala Radio din str. General Berthelot. Amintirile legate de artistul şi omul de spirit, în chip legitim considerat un nume de referinţă al jazz-ului autohton, precum şi câteva dintre compoziţiile sale cu valoare de patrimoniu pentru acest context, se vor regăsi în manifestarea ce îi va aduce pe scenă pe actorul Ion Caramitru, prieten de o viaţă  cu Johnny Răducanu şi pe un valoros emul al maestrului – pianistul, compozitorul şi profesorul Mircea Tiberian, care va evolua în fruntea noului său trio instrumental, având-o ca solistă vocală pe talentata Nadia Trohin.

Participă de asemenea, în ipostaze de lideri ai propriilor combo-uri instrumentale, Emy Drăgoi – interpret român considerat unul dintre cei mai buni acordeonişti de jazz ai Franţei şi explozivul poli-instrumentist Marius Preda, îndeosebi virtuoz al ţambalului dar şi vibrafonist, pianist, violonist, care trăieşte şi activează în Olanda. De subliniat preponderenţa pe scena concertului a tinerilor muzicieni: să-i amintim între aceştia pe bateriştii Lucian Maxim şi Laurenţiu Zmău, bass-iştii Michael Acker şi Adrian Flautistu, cântăreaţa Nadia Trohin menţionată mai sus, flautistul Cezar Cazanoi, fapt ce ne îndreptăţeşte să sperăm că moştenirea marelui dispărut va fi permanentizată cu fidelitate, inclusiv de către exponenţii noii generaţii.

Îşi vor marca aportul, în contextul formulelor mai sus menţionate şi interpreţi maturi precum bateristul Billy Bontaş din Germania şi bass-istul Cătălin Răsvan. Spre a evoca personalitatea lui Johnny Răducanu în chiar ziua în care, dacă ar fi trăit împlinea optzeci de ani, vor urca pe podium ori se vor adresa publicului prin intermediul ecranului de pe scenă, cunoscuţi oameni de cultură şi de artă, cu toţii aducând un omagiu postum aceluia care a fost un ilustru artist.

Gazda evenimentului va fi cunoscutul muzician Florian Lungu, prieten al lui Johnny Răducanu.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 29.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *