free download 78 travel guides written by experts

Concert extraordinar

Dirijorul Koichi Inoue la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu"

Orchestra simfonică a Filarmoniocii George Enescu, sub bagheta dirijorului japonez Koichi Inoue, va susţine duminică, 5 octombrie ora 19 un concert extraordinar în Sala mare a Ateneului Român.

Koichi Inoue este un oaspete cunoscut pe scenele de concert și de operă din România. De câţiva ani, în fiecare toamnă, muzicianul apare într-un concert al Filarmonicii bucureştene, cu programe speciale în care sunt invitaţii interpreţi de prestigiu din Ţara Soarelui Răsare. De această dată, ei sunt pianistele Atsuko Ikuta, Keiko Ikuta şi Yumiko Okava, flautista Yunko Kamimura şi cântăreţii japonezi Akiko Hayakawa, Ryoko Hosomi cărora li se alătură şi cântăreţul roman Adrian Pleşca.

Programul ales este menit să satisfacă cele mai diverse gusturi: de la prospeţimea şi savoarea suitei Carnavalul animalelor (1886) de Camille Saint-Saëns la splendoarea profundă a romanticului Concert în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 terminat de Robert Schumann în 1845; de la minunatul Concertul pentru flaut şi orchestră pe care Jacques Ibert l-a dedicate în 1934 virtuozului flautist francez Marcel Moyse la fragmentele extrase din celebra operă (tragedie lirică!) Norma de Vincenzo Bellini, prezentată în premieră la Milano, în anul 1831.

Duminica, 05 Octombrie 2014, 19:00 – 21:00
Ateneul Român, Sala mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu”
Dirijor: KOICHI INOUE

Program:

Camille Saint-Saëns – Carnavalul animalelor
Soliste: ATSUKO IKUTA, KEIKO IKUTA

Robert Schumann – Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54
Solistă: YUMIKO OKAWA

Jacques Ibert – Concertul pentru flaut şi orchestră
Solistă: YUNKO KAMIMURA

Vincenzo Bellini – Fragmente din opera Norma
Solişti: AKIKO HAYAKAWA, RYOKO HOSOMI, ADRIAN PLEŞCA

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Dirijorul japonez Koichi Inoue s-a născut în 1952 la Tokio. În 1978 absolvă Tokyo Gakugei University, secţia compoziţie. Studiază apoi la Academia Santa Cecilia din Roma, obţinând în 1983 diploma de dirijor de orchestră. De-a lungul timpului, principalii săi îndrumători au fost maeştrii Eiichi Ito, Masamitsu Takahashi, Bruno Aprea, Moshe Atzmon, Franco Ferrara, Gianandrea Gavazzeni, Giuseppe Patane, Zoltan Pesko, Nello Santi, Corneliu Calistru. Începând cu anul 1992 Koichi Inoue este invitat la pupitrul unor filarmonici şi teatre lirice din România (Oradea, Craiova, Iaşi, Constanţa, Botoşani). Din 1997 este dirijor permanent la Opera din Iaşi, iar între 1998-2000 a fost angajat la Universitatea de Muzică din acelaşi oraş, în calitate de dirijor la clasa de operã. În stagiunea 2003-2004 este solicitat la Opera Naţională din Bucureşti în calitate de dirijor invitat permanent. Muzicianul japonez organizează concerte şi cursuri în Italia, Japonia şi România. Are în repertoriu circa 30 de opere, precum şi un număr însemnat de lucrări simfonice.

Sponsori: Cognistudio
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 01.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *