free download 78 travel guides written by experts

Concert cameral – Trio PRO ARTE

Filarmonica “George Enescu anunta un nou concert cameral extraordinar sustinut de trio-ul PRO ARTE. Acest program integral Beethoven propune o prima auditie Trio-ul în re major, transcripţie realizata de compozitorul insusi. dupa Simfonia nr. 2, op. 36.

Miercuri, 23 Noiembrie 2011,Sala mare
Trio Pro Arte
ANDA PETROVICI – vioară
MARIN CAZACU – violoncel
NICOLAE LICAREŢ – pian
Program:
Ludwig van Beethoven
Trio op. 1 nr. 2, în sol major
Trio în re major, transcripţie dupa Simfonia nr. 2, op. 36 p.a.

Trioul cu pian PRO ARTE a fost fondat in 1978 de catre trei membri exceptionali ai Filarmonicii "George Enescu". Violonista Anda Petrovici – devenita, in 1989, prima femeie din istoria institutiei, care a ocupat postul de concertmaestru, – s-a alaturat violoncelistului Marin Cazacu si pianistului Nicolae Licaret, in dorinta de a realiza un ansamblu inchegat si de durata, care sa abordeze exemplar marele repertoriu cameral.

Toti trei sunt solisti consacrati ai scenei muzicale romanesti. Recitalurile trioului PRO ARTE au reprezentat intotdeauna un reper, in egala masura pentru public si pentru colegii de breasla. Marin Cazacu si-a construit o cariera stralucitoare in calitate de artist si de profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, iar Nicolae Licaret si-a demonstrat extraordinarele abilitati tehnice si interpretative in tripla ipostaza de pianist, clavecinist si organist. Nu in ultimul rand, Nicolae Licaret conduce din 1991 destinele Filarmonicii, din postura de director artistic.

Unitatea si echilibrul, virtuozitatea individuala si expresivitatea, claritatea si vigoarea redarii, toate aceste calitati au scos in evidenta inca de la inceput valoarea grupului. Este minunat sa privesti trei solisti instrumentisti – fiecare cu o personalitate puternica – adunandu-se laolalta pentru simpla bucurie de a canta impreuna si reusind sa-si echilibreze fortele pentru a ajunge la un sunet unic, pe cat de nou, pe atat de usor de recunoscut. Trio PRO ARTE a concertat in turnee pe scene din Bulgaria, Franta, Germania, italia, Portugalia, Serbia, Spania, Singapore si a participat frecvent la Festivalul "George Enescu", unde a cantat muzica din creatia marelui compozitor roman si din opusurile clasice universale. De asemenea, formatia de muzica de camera a realizat inregistrari pentru Radioul si televiziunea Romana, precum si la casele de discuri Electrecord, BMG Arte Nova Classics si AIX Records. Pentru extinderea posibilitatilor si proiectelor profesionale, trio PRO ARTE se completeaza adesea cu o viola, devenind astfel un cvartet cu pian.

Incepand cu anul 2009, trio PRO ARTE este ansamblul cameral oficial al Filarmonicii "George Enescu".

Sponsori: ING Bank, Volksbank, Nestle, Lions Club, Nescafé – Dolce Gusto, Apanova
Parteneri: Art of Change, Editura Anima, Medieval Tours
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, Revista Flacara, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Bucuresti WWW, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, Superbuchete, diseara.ro, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti

Bucuresti, 21.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *