free download 78 travel guides written by experts

Comunitatedurabila.ro a format o noua promotie de specialisti in management durabil

O nouă etapă a cursurilor gratuite de perfecționare “MANAGEMENT de PROIECT din perspectiva dezvoltării durabile” s-a încheiat săptămâna aceasta la Cluj Napoca. Peste 70 de persoane, provenind din zone diverse din România, s-au format în vederea implementării indicatorilor de dezvoltare durabilă în proiectele pe care le derulează. Astfel, o nouă promoţie de beneficiari ai fondurilor europene (în mod particular din POSDRU) este mai pregătită să cheltuie eficient şi responsabil finanţarea obţinută. Cursurile s-au desfasurat în luna martie 2012 în două sesiuni.

Cursurile sunt autorizate CNFPA și sunt organizate de prima comunitate de practică pentru dezvoltare durabilă din România, www.comunitatedurabila.ro. Obiectivul acestora – instruirea managerilor de proiect din România în litera şi spiritul dezvoltării durabile, şi motivarea acestora în sensul cheltuirii cât mai responsabile a resurselor – a fost atins pe deplin dacă ţinem cont de remarcile participanţilor:

“Dacă reușești să aplici în practică, cu adevarat și nu doar pe hârtie, principiile dezvoltării durabile în fiecare etapă a proiectului, poți să te declari un bun manager, ca să nu exagerez și să spun "managerul ideal" (o adevarată artă la urma urmei)”, spune Anca Mercea de la Asociația Pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuro-Psihici din Cluj Napoca.

“Sincer, până să particip la acest curs, aveam doar câteva noţiuni de bază despre conceptul de dezvoltare durabilă. Abia acum am realizat importanţa acesteia în implementarea proiectelor. Părerea mea este că mai utilă este clarificarea acestui aspect, decât partea de management al proiectelor. De ce? Pentru a putea gândi în perspectivă, pentru a putea gândi “verde”, pentru a ţine cont şi de viitor (atât al nostru, ca indivizi, cât şi al nostru, ca specie)”, declară Cătălin Fiu-Mitrea, Asociația pentru Șanse Egale din Târgu Jiu.

“Cursul de Manager de proiect este foarte util, însă cunoștințele despre dezvoltarea durabilă coroborate cu acest curs au dat un plus de valoare acestui standard ocupațional”, zice Oana Toma-Dumitrescu, Asociația Femeilor și Familiilor din Mediul Rural.

Cursurile de la Cluj Napoca au fost destinate angajaților organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor și patronatelor, beneficiari de proiecte finanțate prin POSDRU. Ele continuă în luna aprilie la Sinaia.

Anul trecut, peste 150 de persoane au participat la aceste cursuri de perfecționare iar pentru 2012, ComunitateDurabilă organizează opt sesiuni, adresate altor aproximativ 160 de membri ai Comunității de practică.
Cursul – autorizat CNFPA și acreditat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului – este susținut de specialiști ai Fundației Terra Mileniul III, organizație cu o experiență de 14 ani în domeniul educației nonformale.

Despre Comunitatedurabila.ro

Prima comunitate de practică pentru dezvoltare durabilă din România a fost formată în 2010 şi reuneşte în acest moment peste 500 de membri, experți și manageri interesaţi să dezvolte profilul durabil al proiectelor lor. Comunitatedurabila.ro este un rezultat al „Parteneriat pentru dezvoltare durabilă”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 ”Investeşte în oameni!”, iniţiat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu ActiveWatch şi implementat cu sprijinul Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis.

Bucuresti, 30.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *