metalshow

Comunitatea navigatorilor din Romania sprijina Kings Holiday

Yacht Club Regal Roman (YCRR) si Yacht Magazin s-au alaturat – in calitate de partener oficial, respectiv partener  – initiativei Kings Holiday, primul si singurul eveniment dedicat turismului exclusivist, demonstrand inca o data importanta comunitatii pasionatilor de navigatie din Romania1.  

„Alaturarea Yacht Clubului Regal Roman ca partener al Kings Holiday, eveniment dedicat turismului exclusivist nu este intamplatoare. Si asta din cel putin doua motive: valorile clubului nostru (infiintat in 1921) sunt onoare, traditie, competenta, curaj, valori care in ultimii ani isi dovedesc din ce in ce mai pregnant exclusivitatea si reala pretuire. Cel de-al doilea, dar nu mai putin important, este cel legat de exclusivitatea si tinuta sufleteasca aleasa pe care yachtingul le aduce sau ar trebui s-o faca, tuturor practicantilor. In acest sens, dorim sa subliniem ca navigatia cu vele nu este inaccesibila din punct de vedere financiar, nu este un fruct oprit, ci dimpotriva este un mijloc de-a desavarsi si completa o educatie, o cultura si o tinuta elganta, exclusivista si pentru a folosi cuvinte de tranzitie, demna de invidiat,” a declarat Sergiu Timofei, secretar general al Yacht Club Regal Roman.

Pe parcursul acestui an, activitatea YCRR se concentreaza pe trei mari directii:  formarea si atestarea pasionatilor de navigatie; grija pentru mediu si dezvoltarea infrastructurii pentru navigatie.

„Navigatia este un domeniu extraordinar. Anul acesta YCRR isi propune sa promoveze intens aceasta activitate sportiva, si in acelasi timp de leisure, atat prin parteneriate precum cel cu Kings Holiday, cat si prin organizarea de evenimente sociale si mondene, cu scopul cresterii gradului de coeziune in cadrul comunitatii celor pasionati de navigatie, si in vederea promovarii valorilor si traditiilor YCRR. In plus, avem in vedere incheierea de parteneriate cu alte cluburi de profil, precum si cu alte organizatii care sprijina sau sustin in mod direct scopurile si obiectivele YCRR,” a adaugat Sergiu Timofei.

Concret, YCRR a demarat in luna martie a acestui an cursurile online de pregatire a conducatorilor de ambarcatiuni de agrement, prin metoda e-Learning, pentru a promova  sportul nautic intr-un mediu modern si accesibil. De asemenea, impreuna cu European Boat Association, clubul face eforturi de obtinere a statutului de cale de agrement pentru canalul paneuropean Marea Nordului-Main-Rin-Dunare. 

„Dupa ce in 2009 am conturat comunitatea celor pasionati de navigatie printr-un calendar competitional dinamic, ne propunem ca in acest an sa extindem posibilitatile acestora de a naviga in ape romanesti, astfel consolidand preocuparea pentru sportul nautic la nivel national,” a subliniat secretarul general al YCRR.

Cum nici o comunitate nu este completa fara un canal stabil de comunicare, revista Yacht Magazin s-a alaturat evenimentului Kings Holiday. 

„Ne face placere sa luam parte la Kings Holiday ca parteneri, alaturi de marci de elita. Un astfel de targ era necesar pe piata romaneasca de turism, orientata pana acum catre un public inca in formare. Evenimentul isi propune sa puna accentul pe frumusetea naturala, pe succesul celor pasionati si se adreseaza castigatorilor.  Ne simtim ca intre prieteni intr-o asemenea atmosfera si ne bucuram ca avem acest prilej pentru a ne anunta revenirea pe piata intr-o formula mai moderna, mai dinamica, mai eleganta. Odata cu relansarea Yacht Magazin, vrem sa reactivam traditia yactingului romanesc si sa extindem comunitatea iubitorilor de navigatie, sa promovam experienta confruntarii cu apa, a croazierelor cu vele si sa aducem in prim plan deschiderea catre o mai mare apropiere de lucrurile simple, de natura, de eleganta fireasca, de calitate,” a spus Irina Tanase, editor Yacht Magazin.

Editia din acest an a Kings Holiday va fi inaugurata la World Trade Center, pe data 16 aprilie, ora 11. In cadrul evenimentului de deschidere, vom avea alaturi de noi un reprezentant al Casei Regale si pe Sergiu Timofei, secretar general Yacht Club Regal Roman, care ne vor spune cateva cuvinte. De asemenea, cu acest prilej se va relansa revista Yacht Magazin, intr-o noua formula, mai eleganta si plina de energie.

1 Balul YCRR, editia 2010 – Valerie Timofei – vicecomodor YCRR, Alteta Sa Regala Principele Radu Duda, Sergiu Timofei – secretar general YCRR, Viorel Balanescu

Bucuresti, 02.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *