free download 78 travel guides written by experts

Comunicatorii intra in actiune

Comunicatori pentru Societatea Civila”, proiectul pilot initiat de Gala Societatii Civile, este deja in a doua luna de implementare si a strans primele impresii de la studenti, insititutiile culturale si ONG-urile participante.

Prin intermediul programului "Comunicatorii", Gala Societatii Civile a selectat 15 studenti din cadrul facultatilor de comunicare din Bucuresti in vederea efectuarii unor stagii de practica in cadrul institutiilor din sectorul neguvernamental. Acestia au beneficiat in luna mai de un seminar intensiv de pregatire cu specialisti in management cultural, relatii publice, sectorul non-profit si presa.

Studentii participanti au fost apoi repartizati in ONG-uri si institutii culturale pentru a se implica in promovarea organizatiilor in randul mass-media si a altor publicuri direct interesate. Proiectul include si o componenta online, comunicatorii avand la dispozitie bloguri oferite de Blogway, special pentru promovarea proiectelor in care sunt implicati, impresii din stagiile de practica si idei inovatoare. Lista blogurilor unde pot fi consultate agendele comunicatorilor:

 • Muzeul National "George Enescu" – www.plimbare-la-enescu.comunicatorii.ro
 • Muzeul National de Arta al Romaniei – www.mnarboutique.comunicatorii.ro
 • Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" – www.satulromanesc.comunicatorii.ro Teatrul National Bucuresti – www.teatral.comunicatorii.ro
 • Muzeul National al Taranului Roman    – www.peprispa.comunicatorii.ro
 • Muzeul National de Istorie – www.jurnal-istoric.comunicatorii.ro
 • Muzeul National al Hartilor si Cartii vechi – www.catreharti.comunicatorii.ro
 • Muzeul National de Arta Contemporana – www.hailamnac.comunicatorii.ro (va fi activ incepand cu luna august)
 • MaiMultVerde    – www.greenaholic.comunicatorii.ro
 • Fundatia Special Olympics din Romania – www.olympicheroes.comunicatorii.ro
 • SOS Infertilitatea – www.alegesafiiparinte.comunicatorii.ro
 • Fundatia Tineri pentru Tineri – www.pentrutineri.comunicatorii.ro
 • Asociaţia REACT – www.myreactstory.comunicatorii.ro
 • Chance for Life – www.lifeforfuture.comunicatorii.ro
 • Asociatia Sfantul Stelian – www.visdecopil.comunicatorii.ro

”Maria, tanarul si entuziastul comunicator care s-a alaturat echipei noastre a coordonat doua proiecte – unul in parteneriat cu Salvati Copiii (cea de-a IX-a editie a Forumului National al Copiilor), unde Maria a fost persoana de contact din partea muzeului, ajutand in acelasi timp echipa de comunicare de la Salvati Copiii si un proiect al muzeului, Porti deschise pentru fotografie.
Mi se pare foarte interesant sa subliniez  ca Maria nu a facut treaba nimanui, altfel spus nu a inlocuit un post platit, ci a adus, prin tot ceea ce a facut, acea valoare adaugata ce a sporit vizibilitatea muzeului nostru pentru societatea civila, pentru tineri, pentru publicul larg. “ declara Mariana Petrescu,  consilier PR Muzeul National “George Enescu”

Programul “Comunicatorii” vine in intampinarea problemelor specifice cu care se confrunta organizatiile neguvernamentale, respectiv lipsa personalului specializat in relatii publice, care sa asigure mediatizarea mai intensa a proiectelor, lipsa de vizibilitate a activitatii si initiativelor de succes, precum si slaba colaborare cu reprezentantii mass-media.

Impresiile primite din partea ONG-urile si instituriilor culturale sunt cat se poate de incurajatoare, dovada ca acest proiect a raspuns unei nevoi existente in sectorul neguvernamental.
“Inca de la inceput noi am crezut ca acest proiect este foarte util si ca nu poate decat sa ne ajute sa devenim mai vizibili atat pentru alte ONGuri cat si pentru potentiali finantatori. Felicitari pentru initiativa!”, a declarat Emilia Ispas, Director Program Participa!, Fundatia Special Olympics Romania.

„Programul mi-a aratat ca: PR-ul in slujba patrimoniului cultural este cu totul altceva decat imi inchipuiam. .Cred ca necesita un grad mai mare de implicare, pentru ca aici trebuie mai mult decat oriunde sa crezi in ceea ce faci – este prea greu sa te pacalesti, de vreme ce satisfactiile materiale nu compenseaza nici pe departe aportul adus. Oamenii pe care i-am cunoscut  aici sunt minunati, da, sunt oameni alaturi de care as vrea sa lucrez. Bilantul ar fi urmatorul: am o idee pentru teza mea de licenta si dorinta incurabila de a ma vedea in viitor lucrand  intr-o institutie culturala.” Daniela Stefanescu, comunicator MNAR.

Mai multe informatii despre programul “Comunicatori pentru Societatea Civila” puteti afla accesand blogul www.comunicatorii.ro

Bucuresti, 10.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *