metalshow

Comunicat PNTCD

PNTCD isi exprima ingrijorarea si protesteaza fata de actiunea in forta a procurorilor DNA impotriva lui Ioan Avram Muresan. A fost aplicata reteta securista si bolsevica a arestarilor de sambata seara sub reflectoarele televiziunilor chemate la fata locului. Intr-o democratie cercetarile se fac la lumina zilei cu respectarea drepturilor la aparare, la imagine si a prezumtiei de nevinovatie. PNTCD are convingerea ca arestarea lui Ioan Avram Muresan, membru al partidului, are legatura cu protestul partidului impotriva lui Traian Basescu din 29 septembrie din Piata Universitatii. De altfel chiar la doua ore de la inceperea protestului a fost data presei o informatie cu privire la o ancheta impotriva lui Muresan.  La exact o saptamana de la mitingul PNTCD, care l-a izgonit din Piata pe Traian Basescu, DNA – institutia sluga a lui Basescu -, a declansat actiunea de pedepsire a PNTCD. Pedepsirea  s-a realizat prin atacarea unui fost lider al partidului, cu notorietate, pentru discreditarea imaginii partidului, actiunea exemplara fiind si un mesaj in stil mafiot catre actuala conducere a PNTCD.

Protestam impotriva modului abuziv in care DNA aplica legea penala, prin concertarea unor lovituri de imagine asupra partidelor anti-prezidentiale. Cele doua partide istorice, PNL si PNTCD, au devenit tintele predilecte ale camarilei prezidentiale. Nici un lider PSD sau PD nu au fost tratati in acest mod de DNA, cu toate ca abuzurile multora dintre membrii acestor partide sunt strigatoare la cer si cunoscute de intreaga tara.  Traian Basescu insusi este acoperit de acesta institutie stalinista. Sistarea cercetarii in dosarul Flota este o actiune de natura infractionala a lui Daniel Morar, care a inventat ca presedintele ar avea imunitate pe timpul mandatului. Constitutia nu prevede o astfel de imunitate.

PNTCD nu se poate pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei lui Ioan Avram Muresan, fiind un aspru critic al fenomenului de coruptie, dar condamna practicile evident staliniste. Intr-o democratie arestul preventiv este o masura de exceptie, iar nu una de intimidare a partidelor care nu sunt de acord cu dictatura lui Traian Basescu. PNTCD nu va ceda in fata presiunilor unor persoane fara scrupule si care vor sa ramana la putere cu orice pret pentru a se proteja ele insele de puscarie. PNTCD considera ca actiunea DNA, cu evidente conotatii politice, compromite intreaga urmarire penala impotriva lui Ioan Avram Muresan, pericolul pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta persoana acestuia neputand a fi dovedit.

Traian Basescu aplica in Romania metodele lui Vladimir Putin, de compromitere a opozitiei prin orice mijloace, pentru instaurarea regimului de forta. PNTCD nu accepta modelul rus al lui Putin in Romania, asa cum nu l-a acceptat nici pe cel bolsevic al lui Stalin si va denunta politica acestui personaj viclean si setos de putere, Traian Basescu.

Bucuresti, 8.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *