free download 78 travel guides written by experts

Comunicat Clubul Roman de Presa

Clubul Roman de Presa si Asociatia Jurnalistilor din Romania au luat la cunostinta de interventiile fortelor de ordine in sediul societatii locale de presa Rom News Press din Pitesti, realizata in cadrul anchetei in desfasurare privind acuzatiile de coruptie care se aduc patronului trustului de presa, Cornel Penescu.

Perchezitiile desfasurate de procurorii DNA in data de 27 mai 2009 la sediile ziarului TOP, televiziunii Arges TV si tipografiei care apartine trustului de presa au dus la intreruperea activitatii jurnalistilor, iar tiparirea atat a ziarului trustului, cat si a altor ziare cu care tipografia se afla in relatii contractuale, este compromisa, avand in vedere retinerea ca proba a serverului tipografiei.

Fara urma de indoiala, procurorii au dreptul si obligatia sa investigheze prin mijloacele legale aflate la dispozitia lor acuzatii de gravitatea celor din cazul de fata, dar investigatia nu poate justifica incalcarea prevederilor constitutionale privind libertatea cuvantului. Un rezultat evident al activitatii procurorilor DNA este punerea redactiei ziarului TOP, dar si a altor ziare, in imposibilitatea de a aparea, act echivalent cenzurii, activitate interzisa explicit de Constitutia Romaniei.

CRP si AJR solicita Departamentului National Anticoruptie sa comunice public justificarea deciziei de retinere a unor obiecte personale ale jurnalistilor din redactie in cazul perchezitiei desfasurate in sediul Rom News Press.

Solicitam inceperea urgenta a investigatiei impotriva acestui posibil abuz de functie din partea procurorilor.

Bucuresti, 28.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *