free download 78 travel guides written by experts

Computer Troubleshooters: 72.5 % din marile corporatii vor apela la service IT

pentru a stoca in siguranta informatia de care dispun

Computer Troubleshooters dă publicităţii un studiu referitor la comportamentul utilizatorilor de tehnologie, în contextul crizei economice

Computer Troubleshooters, unica franciză multinaţională de servicii IT existentă în România, dă publicităţii un micro-studiu realizat pe un grup de 100 de companii din diverse segmente ale economiei, incluzând atât mari companii, cât şi companii medii şi IMM-uri. Au fost implicate persoane cu diferite funcţii de conducere, de la proprietar firmă, până la specialişti din diverse ramuri.

“Computerele cu mai mulţi ani de utilizare sunt mai expuse la incidente. Astfel, devine necesară asigurarea împotriva pierderii de informaţie. Există, desigur, mai multe variante pentru a face acest lucru. Prima opţiune este aceea a stocării tuturor datelor pe CD-uri sau DVD-uri. Cu toate că este mai economică, soluţia prezintă numeroase dezavantaje, uşor de observat. Astfel, varianta optimă pentru a stoca informaţie este alegerea unui hard extern, de reţea, sau a unei soluţii tip server. În condiţii de criză, alegerea între cele două posibilităţi, cea de a externaliza serviciile IT sau nu, poate contrazice estimările iniţiale”, spune Marius Stanca, Director General Computer Troubleshooters Bucureşti. Studiul dat publicităţii de către compania Computer Troubleshooters răspunde la întrebarea ce vizează alegerea, de către companii, a unei soluţii de salvare pe CD-uri a informaţiei, sau cea a apelării la o firmă de service IT pentru o soluţie de hard disk extern, de reţea sau o soluţie tip server.

În ceea ce priveşte companiile, 35 % dintre cele respondente folosesc hardul extern (EHD) pentru stocarea datelor, în timp ce 21 % vor instala soluţii pentru reţea ce se bazează pe un hard-disk extern; 14 % dintre companiile respondente vor instala un server pentru care este necesară întreţinerea. Doar 22 % salvează informaţii pe DVD-uri (respectiv CD-uri), în timp ce 7 % vor cumpăra computere ieftine.

În ceea ce priveşte segmentarea pe dimensiunea companiilor, 37,5 % dintre marile corporaţii optează pentru stocarea informaţiilor pe DVD-uri/CD-uri. Un procent de 25 % este deţinut de corporaţiile care vor recurge la achiziţionarea unor hard-diskuri externe, iar 10% îşi vor instala soluţii pentru reţea care se bazează pe un hard-disk extern. Restul de 12,5 % vor opta pentru un server. În concluzie, 72.5 % din marile corporaţii vor apela la service IT.

Firmele mari, în proporţie de 55.5 %, optează pentru stocarea datelor pe DVD-uri /CD-uri. Restul de 45.5 % se împart între cei care vor apela la hard-diskurile externe, la instalarea de soluţii pentru reţele ce se bazează pe hard-disk-urile externe, dar şi la achiziţionarea de computere ieftine. La companiile mari, româneşti sau străine, sub 50 % sunt cei care vor apela la serviciile unei companii specializate pe service IT pentru soluţii de back-up.

66,6 % dintre firmele medii vor apela la achiziţionarea de noi hard-disk-uri externe, în timp ce 33,3 % vor opta pentru un server ce necesită întreţinere – vor apela, aşadar, la o companie de service IT, pentru mentenanţă server.

În topul preferinţelor firmelor mici se află achiziţionarea unui hard-disk extern (aproximativ 40 % dintre respondenţi), urmat îndeaproape de instalarea de soluţii pentru reţea care se bazează pe hard-diskuri externe (25.2 %) sau de un server (10,7 %). Astfel, în cazul companiilor mici, aproximativ 40 % dintre acestea vor opta pentru soluţii ce trebuie instalate şi întreţinute de o companie sau de un specialist în servcii IT. Restul de peste 24 % vor salva informaţiile pe CD/DVD sau vor cumpăra computere mai ieftine.

Segmentarea pe funcţii deţinute în companie relevă faptul că instalarea de noi soluţii bazate pe hard disk extern şi angajarea unei companii de service IT depind în mare măsura de funcţia decidentului sau a celui care face recomandarea în companie, şi mai puţin de criză.

Proprietarii de companii vor cumpăra, în proporţie de 66.6 %, un hard-disk extern pentru stocarea de date, iar 33,3 % vor opta pentru o firma specializata de servicii IT.

La sectorul în care se includ directorii generali şi vicepreşedintii de companie, observăm că procentul total de 100 % se împarte astfel: 33,4 % tind spre instalarea de soluţii pentru reţea ce se bazează pe un hard-disk extern, iar 33,3 % vor opta atât pentru achiziţionarea unui hard-disk extern, cât şi pentru stocarea datelor pe un DVD/CD. 33,5% dintre manageri aleg instalarea soluţiilor pentru reţea ce se bazează pe un hard-disk extern, în timp ce 25% optează pentru salvarea informaţiilor pe un DVD/CD. La egalitate cu un procent de 16.6 % se află managerii ce aleg ca modalitate de stocare DVD-urile/CD-urile, dar şi aceia care preferă achiziţionarea unui server care necesită întreţinere.

Pentru restul angajaţilor, observăm ca 34,7 % folosesc DVD-ul/CD-ul pentru stocarea de informaţii, ei fiind urmaţi îndeaproape de aceia care preferă cumpărarea unui hard-disk extern. 17,3 % dintre angajaţi vor prefera achiziţionarea unui server, în timp ce un procent de doar 9 % optează pentru instalarea soluţiilor pentru reţea ce se bazează pe un hard-disk extern.

Segmentarea pe profesii redă cifre interesante în ceea ce priveşte preferinţa unor categorii profesionale distincte asupra soluţiilor specializate de stocare a informaţiei. În privinţa inginerilor, aceştia deţin un procent de 33.3 %, cei din domeniul IT 100 %; specialiştii din marketing vor avea această opţiune în procent de 50 %, producţia deţinând 50 % iar vânzările, peste 60 %.

În ceea ce îi priveşte pe consultanţi, putem observa că 66,6 % optează pentru achiziţionarea de hard-diskuri externe, în timp ce 33,3 % vor apela la achiziţionarea unor computere ieftine.

Pentru stocarea informaţiilor, inginerii folosesc DVD-urile/CD-urile în proporţie de 66,6 %. Restul de 33,3 % le revin celor ce optează pentru servicii specializate de IT.

Pentru cei ce lucrează în domeniul IT, procentul de 100 % se împarte în mod egal între cei ce optează pentru instalarea de soluţii pentru reţea care se bazează pe hard-diskuri externe (50 %), şi cei ce îşi vor externaliza aceste servicii (50 %).

Opţiunile celor care lucrează în domeniul Marketing-ului se împart în: salvarea informaţiilor pe DVD-uri/CD-uri şi achiziţionarea unui server care necesită întreţinere (50 %).

În ceea ce îi priveşte pe respondenţii care lucrează în domeniul producţiei, 50 % instalează soluţii pentru reţea care se bazează pe hard-diskuri externe şi alţi 50 % din ei folosesc DVD-urile/CD-urile pentru stocarea de informaţii.

33,4 % dintre cei ce se ocupă de Vânzări apelează la instalarea de soluţii pentru reţea care se bazează pe hard-diskuri externe. Celalalte 66,6 % se împart în 2 părţi egale, ale celor ce optează pentru salvarea informaţiilor pe DVD-uri/CD-uri şi cei care vor prefera serviciile specializate pentru întreţinerea unui server achiziţionat.

Bucuresti, 25.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *