free download 78 travel guides written by experts

Computaris este listat în raportul „IT Talent Map 2019-2020”

Computaris a fost inclus în raportul Brainspotting „IT Talent Map 2019-2020”, în rândul celor mai puternici angajatori din București. Computaris este o companie de consultanță strategică și transformare digitală cu peste 25 de ani de experiență în tehnologie și telecomunicații și are capabilități de livrare globală în Europa, Asia și America.

Brainspotting este prima agenție de recrutare din România specializată în IT și se ocupă de proiecte în cadrul Comunității Europene. Potrivit raportului, începând cu 2013, salariile din IT au avut o rată anuală de creștere de 11,1%.

Mai mult decât atât, piața românească de IT atinge acum peste 6% din PIB-ul național. Aproape toate marile orașe din România au universități tehnice, iar șapte dintre ele (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu, Craiova) sunt hub-uri IT. În București se produce aproximativ 63% din volumul total de afaceri.

În ceea ce privește recrutarea, raportul menționează că cele mai multe roluri deschise vizează tehnologii precum C ++, Java și .NET, dezvoltare frontend, Cloud, securitate și Big Data. În ciuda momentelor actuale de incertitudine din piață, echipa Computaris mizează pe tehnologie și dispune de un proces activ de recrutare, 100% online, dar și de un proces de onboarding flexibil și adaptat, care respectă măsurile de distanțare socială impuse de pandemia de Covid-19.

Brainspotting - IT Talent Map 2019-2020

Raportul subliniază, printre altele, un aspect important în ceea ce privește harta talentelor IT românești, și anume studenții, viitorii profesioniști din industrie. Conform raportului, este recunoscut la nivel internațional faptul că „echipele de studenți români câștigă în mod repetat olimpiade internaționale și europeane pentru matematică, informatică, astronomie, robotică, cu peste 25 de medalii în 2018 și primul premiu în robotică din 161 de țări”.

Pentru a accesa această resursă prețioasă, Computaris a lansat, în 2019, „Academia de programare”, un program de internship pentru 30 de programatori juniori şi studenţi la facultăţi cu profil tehnic din România, Polonia și Moldova. Compania a organizat constant internship-uri timp de 7 ani și a decis, în 2019, să-și unească inițiativele sub umbrela „Academiei de programare”, oferind studenților posibilitatea de a-și începe cariera într-un mediu profesionist și internațional.

Recunoașterea Computaris în rândul celor mai puternici angajatori din piață consolidează poziția companiei ca o echipă de profesioniști de top, cu expertiză vastă în business și tehnologie, dedicată misiunii de a crea valoare comună pentru clienții, partenerii, acționarii și angajații săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *