free download 78 travel guides written by experts

Competitia MasterChef si-a ales finalistii: Ciprian, Odette si Tudor

Competiția gustului a continuat luni seară la PRO TV cu o semifinală plină de emoţii şi creativitate. A fost o ediţie care e demonstrat din plin că toţi concurenţii au evoluat şi au ajuns la un alt nivel gastronomic.

Peste 1,7 milioane de români au urmărit ediția MasterChef difuzată ieri, iar minutul de maximă audiență înregistrat la 22:22 a strâns aproape 2,3 milioane de persoane în fața televizoarelor.

Sezonul 5 MasterChef se apropie de final şi de cea mai aşteptată finală care va avea loc în seara aceasta, de la 20:30.

Emoţiile celor 6 concurenţi care au ajuns în semifinala de aseară au atins cote maxime, dar au fost şi constructive, ajutându-i să pregătească preparate de top cu care au reuşit să impresioneze chefii.

Cele 3 probe din ediţia de luni s-au desfăşurat ca o luptă 1 la 1 şi au avut legătură între ele. Chefii au format 3 perechi de câte 2 şi le-au dat note de la 1 la 10 după fiecare preparat gătit. Astfel că, Patricia a trebuit să-i facă faţă lui Odette, Andreea lui Ciprian, iar Tudor lui Lambrino. Cei care au reuşit să obţină cele mai bune punctaje, au ajuns în finala de astăzi.

Prima provocare pentru cei rămaşi în competiţie a fost aceea de a găti un preparat ales de oponentul lor, însă valoarea ingredientelor să nu depăşească 100 de lei.

La finalul probei, rezultatele au fost următoarele: Patricia a obţinut 5 puncte, iar Odette 7, Tudor a obţinut 5 puncte, iar Lambrino 6, Andreea a obţinut 7 puncte şi Ciprian 8.

Cel de-al doilea test pentru semifinaliştii MasterChef a fost unul la fel de solicitant. Ei s-au întâlnit cu greşelile pe care le-au făcut în timpul concursului şi au fost nevoiţi să gătească preparatul care le-a dat bătăi de cap până acum sau i-a adus în coada clasamentului.

Toţi 6 au demonstrat la sfârşitul probei că au învăţat din propriile lor greşeli şi că au evoluat.

În urma acestui test, Patricia a reuşit să impresioneze chefii şi a obţinut 7 puncte fiind la egalitate cu partenera sa, Odette, care a obţinut tot 7 puncte. Tudor a adăugat 7 puncte celor 5 obţinute în proba precedentă, iar Lambrino 5. Cirpian şi Andreea au fost de departe cei mai buni de data aceasta. Dacă Ciprian a obţinut 8 puncte, Andreea l-a devansat şi a adăugat 9 puncte celor 7 din proba anterioară, astfel că cei doi au fost la egalitate după primele două probe: câte 16 puncte pentru fiecare.

Ultimul test al semifinalei a fost o adevărată provocare pentru cei 6 concurenţi, în care au avut ocazia să strălucească şi să-şi asigure un loc în finală. Fiecare şi-a ales ce va găti, de la fel principal la desert. Unii dintre ei au fost mai curajoşi, încercând reţete complicate sau deserturi, însă nu au făcut cele mai bune alegeri. În urma punctelor obţinute ei au aflat şi care sunt cei care pleacă acasă, dar şi care sunt cei 3 care intră în finală. Odette a primit 8 puncte, având un total de 22 de puncte, iar Patricia 5 puncte, însumând doar 17 puncte. Tudor a primit din partea chefilor 9 puncte având în total 21, iar Lambrino a obţinut de data aceasta 8 puncte şi un total de 19 puncte. Ciprian şi Andreea s-au luptat până în ultimul moment, însă Ciprian a ieşit învingător cu 7 puncte obţinute la această probă şi un total de 23. Andreea a fost la un pas în spatele lui Ciprian, primind 6 puncte la testul final şi un total de 22.

Cei pe care îi vom vedea în seara aceasta, de la 20:31 în cea mai explozivă finală MasterChef de până acum sunt Odette, Tudor şi Ciprian.

Ediția difuzată aseară a fost lider de audiență pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, înregistrând 9.2 puncte de rating și 21.2% share în intervalul de difuzare 20:30-22:34. Următorul post clasat a obținut 7.2 puncte de rating și 16.5% cotă de piaţă pe această categorie.

Și la nivel național, PRO TV a fost lider cu o audiență medie de 9.6 puncte de rating și 17.8% cotă de piaţă, în timp ce locul secund a obținut 7.2 puncte de rating și 13.3% share.

Pe segmentul publicului din mediul urban, PRO TV a înregistrat 7.2 puncte de rating și 14.2% share.

MasterChef – Prinde gustul victoriei, în marea finală, azi de la 20:30, la PRO TV!

Bucuresti, 23.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *