free download 78 travel guides written by experts

Competitia “e-Vacanta!” isi anunta castigatorii

Cincisprezece școli din 11 județe au câștigat cea de a patra ediție a concursului e-Vacanță, organizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Competiția se adresează elevilor și profesorilor din cele 255 de localităţi incluse în proiectul Economia bazată pe Cunoaştere (EBC) și urmărește să-i încurajeze pe aceștia în utilizarea inovativă a TIC in educaţie. Echipele câștigătoare din fiecare școală vor participa în perioada 5-11 septembrie la o tabără şcolară, la Poiana Pinului, județul Buzău, unde vor avea ocazia să își împărtăşească impresiile şi experienţele fiind conectaţi într-o serie de activităţi creative şi recreative.

„A patra ediţie a acestei iniţiative a adunat cel mai mare număr de particianţi de până acum, transformându-se  într-o tradiţie care se consolidează şi câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi. Aceşti copii sunt cei care vor integra, în mod natural, tehnologia informaţiei în activităţile lor curente, vor accesa reţelele care utilizează creativ informaţia şi vor contribui la sporirea capitalului de cunoaştere, fie el naţional sau universal. Îi felicit pe toţi participanţii, elevi şi profesori deopotrivă.”  a spus Gabriel Sandu, Ministrul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale.
La ediția 2009 a competiției au participat 77 de şcoli, din 26 de judeţe, față de 44 de școli participante în 2008.

„Am văzut cum s-au contruit adevărate comunităţi de pasionaţi ai tehnologiei si de practică pedagogică modernă. Concursul nostru dovedeşte că utilizarea TIC poate face ca procesul de învăţare să înceteze a fi rigid şi unidirecţional, cadrele didactice fiind încurajate să aplice modalităţi creative de a câştiga interesul elevilor, prin antrenarea acestora în acţiuni participative, atractive şi stimulative.” a spus Diana Voicu, director al Unităţii de Management al Proiectelor din cadrul MCSI. 

Echipele participante au realizat 9768 de materiale, din următoarele categorii:  Activităţile „e-Vacanţă!” 2009: e-Poveşti, Desene pe monitor, Graffitti pe monitor, Concurs de animaţie, Comunicare prin Internet, Şcoala mea, comunitatea mea, Comunitatea mea în lume, Micii jurnalişti, Cercetaşi pe internet, PAPI Voluntar, Şcoala părinţilor, Activitatea la iniţiativa şcolii, în cadrul cărora elevii au folosit platformelor colaborative de tip web 2.0 şi aplicatii ca wiki, Google Docs, Google Panoramio, Pivot, Instant Messaging. Toate aceste materiale, precum și lista completă a școlilor participante se găsesc pe www.ecomunitate.ro/evacanta
Școlile câștigătoare sunt următoarele:
1. Şcoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Buhuşi – Bacău (117,6 puncte)
2. Şcoala de Arte şi Meserii Halmeu – Satu Mare (103 puncte)
3. Şcoala cu clasele I-VIII Ştefan cel Mare – Călăraşi (101,2 puncte)
4. Şcoala cu clasele I-VIII Râu Alb de Jos – Dâmboviţa (97 puncte)
5. Şcoala cu clasele I-VIII Pârteştii de Sus Cacica – Suceava (96,4 puncte)
6. Şcoala cu clasele clasele I – X SAM Dărmăneşti – Dâmboviţa (96,2 puncte)
7. Şcoala cu clasele I-VIII Sălcioara – Tulcea (95,6 puncte)
8. Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Perişoru – Călăraşi (95,4 puncte)
9. Şcoala "Garabet Ibraileanu" Târgu Frumos – Iaşi (95,4 puncte)
10. Şcoala cu clasele I-VIII Traian – Bacău (91,6 puncte)
11. Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Costeşti – Iaşi (90,8 puncte)
12. Şcoala cu clasele I-VIII „Martian Negrea” Valea Viilor – Sibiu (88,8 puncte)
13. Şcoala cu clasele I-VIII "Vladimir Streinu" Teiu – Argeş (88,4 puncte)
14. Şcoala cu clasele I-VIII Vărăşti – Giurgiu (86,8 puncte)
15. Şcoala de Arte şi Meserii Vintileasca – Vrancea (86,2 puncte)
www.ecomunitate.ro

Bucuresti, 28.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *