metalshow

Companii energetice din Marea Britanie si Europa Centrala si de Est se vor intalni la Marele Summit

al Energiei, la Praga

· În următorii 20 de ani, guvernul britanic intenţionează să investească peste 375 miliarde de lire în infrastructură

Experţi în domeniul energiei din întreaga Europă se vor întâlni luna viitoare la Palatul Lobkowicz din Praga pentru a evidenţia cele mai noi tendinţe din sectorul energetic şi pentru a discuta aspecte care ţin de cooperarea în domeniu. Marele Summit al Energiei, care va avea loc între 22 şi 23 octombrie, va reuni factorii responsabili cu programele de investiţii energetice din Europa Centrală și de Est şi companii britanice care le pot oferi soluţiile de care au nevoie.

În următorii 20 de ani, guvernul britanic intenţionează să investească peste 375 miliarde de lire în infrastructură. Peste două treimi din fonduri vor fi utilizate pentru a asigura o aprovizionare cu energie diversificată şi fiabilă pentru Marea Britanie. Aceasta este o ocazie foarte bună pentru companiile din ECE, care, alături de companiile din Marea Britanie, vor beneficia de oportunităţi majore în urma modernizării continue a sectorului energetic din Europa Centrală şi de Est.

„Marea Britanie consideră regiunea ECE ca fiind una dintre regiunile cheie pentru dezvoltarea cooperării reciproce. Oportunităţile din domeniul energetic sunt cele mai importante din toate sectoarele din Europa Centrală și de Est”, a declarat Jonathan Allen, Ambasadorul Marii Britanii în Bulgaria.

În cadrul Marelui Summit al Energiei, invitaţii vor discuta multiple aspecte legate de energia nucleară, domeniul petrolului şi al gazelor naturale, precum şi cel al energiilor alternative. “Reprezentanţii companiilor britanice vor avea o bună ocazie de a descoperi potenţialul şi oportunităţile prezente în această regiune. De asemenea, delegaţia britanică va invita companiile locale să investească în Marea Britanie”, a declarat Paul Taylor, Director Regional UKTI pentru Europa Centrală și de Est.

Summitul se va desfăşura pe durata a două zile, cu o sesiune plenară care va include prezentări, paneluri de dezbatere, mese rotunde tematice, întâlniri bilaterale şi un eveniment de socializare business. Baroneasa Verma, subsecretar de stat parlamentar în cadrul departamentului pentru Energie şi Schimbări climatice va fi principalul invitat al acestui eveniment. Printre vorbitori se numără Jan Mladek, ministrul ceh pentru Industrie şi Comerţ; Jonathan Allen, ambasadorul Marii Britanii în Bulgaria; Tom Jones, vicepreşedinte AMEC şi alţii.

Mai multe detalii puteți regăsi aici.

Bucuresti, 29.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *