PR Summit 2021

Companiei Bombardier i-a fost atribuit un contract revolutionar

de semnalizări pentru linia de mare viteză din China

Prima implementare în China a tehnologiei revoluţionare de semnalizări – ERTMS Nivel 2 –

Bombardier Transportation anunţă încheierea unui contract revoluţionar pentru livrarea de echipamente de semnalizări feroviare în China cu o corporaţie de sisteme integrate – China Railway Signalling and Communications Corp (CRSC). Contractul evaluat la aproximativ 66 de milioane de euro (91 de milioane dolari) constă în livrarea, instalarea, testarea şi punerea în funcţiune a sistemelor de semnalizare îmbarcate şi din cale INTERFLO* 450 ERTMS de nivel 2 ale BOMBARDIER* către CRSC si clientul acestei companii, Ministerul Chinez al Cailor Ferate (MOR). Sistemul European de Management al Traficului Feroviar (ERTMS) reprezintă un standard de semnalizări de vârf, fiind livrat în multe ţări europene. În calitate de pionier recunoscut în dezvoltarea si instalarea sistemelor ERTMS în toată lumea, Bombardier aduce acum tehnologia de semnalizări ERTMS de nivel 2 pe piaţa chineză cu o dezvoltarea accelerată, consolidându-şi poziţia de lider in acest sector.

Noul sistem de semnalizări pentru China va gestiona traficul de foarte mare viteză (VHS), respectiv viteze de până la 300 km/h pe aproximativ 1.000 de kilometri de cale ferată între oraşele Wuhan şi Guangzhou. Sistemul este planificat să intre în exploatare comercială în ianuarie 2010. Contractul implică 15 ani de cooperare între CRSC şi Bombardier.

Soluţia de semnalizări INTERFLO 450 ERTMS nivel 2 pentru calea ferată va consta în 120 de sisteme îmbarcare pentru 60 de garnituri de tren de foarte mare viteza si nouă centre bloc radio BOMBARDIER* EBI* Com pentru linie si staţiile de cale ferată. De asemenea, va asigura suport de semnalizare pe specificaţiile de interfeţe şi interoperabilitate.

Sistemul va fi proiectat la locaţiile Diviziei de Soluţii pentru Controlul Feroviar a Bombardier Transportation din Suedia şi Tailanda şi va include transfer de tehnologie urmând ca şi componentele finale ale furniturii să fie construite in China. Designul produsului va fi realizat în Suedia şi în China.

Comentând asupra anunţului, André Navarri, Preşedintele Bombardier Transportation, declara: “Suntem foarte mandrii să participăm la programul feroviar de foarte mare viteză şi să ne susţinem clienţii MOR si CRSC prin furnizarea de sisteme avansate si echipamente fabricate de noi pentru Căile Ferate Chineze. Acest contract reafirmă relaţia noastră excelentă de afaceri cu Republica Chineza si demonstrează în continuare încrederea clientului în Bombardier.”

Anders Lindberg, Preşedinte, Divizia de Soluţii pentru Controlul Feroviar a Bombardier Transportation a declarat: “în calitate de pionieri în domeniul tehnologiei ERTMS şi după succesele înregistrate recent în Suedia şi Olanda suntem extrem de încântaţi să câştigăm această comandă prestigioasă ce consolidează poziţia Bombardier ca primul furnizor la nivel mondial de tehnologie ERTMS şi de asemenea aduce tehnologia ETCS de nivel 2 în China.”

Jianwei Zhang, Preşedintele Bombardier China, adauga: “Prin participarea sa la o serie de proiecte feroviare dificile din China, Bombardier a castigat o excelenta reputatie si a progresat in a intelege necesitatile specifice ale pietei feroviare chineze. Aceasta comanda consolideazã relatia strategica a Bombardier cu MOR, in calitate de furnizor de tehnologie de ultimã generatie.”

Berlin, 28.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *