free download 78 travel guides written by experts

Compania romaneasca Syscom 18 anunta exporturi de 2,5 milioane Euro pentru inceputul anului viitor

Syscom18Compania romaneasca de automatizari industriale si sisteme de masurare Syscom 18 a semnat contracte de export pentru anul 2014 a caror valoare se ridica la circa 2,5 milioane Euro.

"Din estimarile noastre si contractele deja incheiate, ne asteptam ca anul viitor sa fie mai bun comparativ cu 2013. Pentru 2014 avem deja contracte semnate in valoare de 5,5 milioane Euro, dintre care 2,5 milioane Euro sunt pentru proiecte in afara tarii. Astfel, am semnat contractul pentru statia fiscala de masurare gaze Ungheni, gazoductul Iasi-Ungheni. Cu acest nou proiect ne-am consolidat pozitia de lider de piata in domeniul statiilor fiscale foarte mari de masurare gaze.", declara Ion Andronache, directorul general al companiei. Conducta de gaze Iasi-Ungheni, un proiect in valoare totala de 26,5 milioane de Euro, acopera 10,5 km pe teritoriul Republicii Moldova, iar in partea de sud traverseaza raul Prut pe o distanta de 134 de metri.

Totodata, compania romaneasca a primit o comanda pentru sisteme fiscale de masurare a produselor petroliere in Congo, precum si o alta comanda pentru un proiect de amploare constand in livrarea de skiduri fiscale de masurare a motorinei pentru o insula artificiala in Abu Dhabi.

In ultimii sapte ani, Syscom 18 si-a extins activitatile in Orientul Mijlociu si Africa de Nord executand lucrari si livrand echipamente in Siria, Iordania, Iran, Libia, Bahrain, Kazahstan, Irak, Algeria. "Experienta noastra anterioara in alte tari din Orientul Mijlociu ne-a favorizat in obținerea acestui nou proiect in Abu Dhabi, reusind astfel sa adaugam si Emiratele Arabe Unite pe lista tarilor din Orientul Mijlociu unde de ani buni desfasuram proiecte. Avand in vedere potentialul economic ridicat si resursele energetice din aceasta regiune, Orientul Mijlociu va avea nevoie continua de echipamente industriale de masurare si control pentru exploatarea petrolului si gazelor. Pe acest lucru am si mizat cand am decis sa orientam o parte consistenta a eforturilor noastre de business catre aceasta zona. In prezent circa 20-30% din structura veniturilor provine din proiecte internationale.", explica Ion Andronache.

In privinta rezultatelor la export inregistrate la final de 2013, acestea s-au ridicat la circa 2,4 milioane Euro. Syscom 18 a finalizat statia fiscala de masurare gaze de la Russe, gazoductul Giurgiu-Russe, beneficiarul fiind compania bulgara de stat Bulgartransgaz. Compania a finalizat de asemenea skiduri pentru produse petroliere pentru o termocentrala in Irak. Syscom 18 s-a specializat pe sisteme fiscale de masurare, atat pentru gaze, cat si pentru lichide petroliere, devenind astfel cea mai importanta companie romanesca in domeniu, acoperind o buna parte a pietei locale, dar si exportand astfel de instalatii.

"Cu toate ca anul acesta am derulat o serie de proiecte importante, per total 2013 a fost insa un an extrem de dificil in special din cauza intarzierilor foarte mari in aprobarea bugetelor companiilor cu capital de stat. Licitatiile pentru investitii au inceput practic de-abia in august-septembrie.", concluzioneaza domnul Andronache.

Cel mai nou proiect finalizat in 2013 este automatizarea noului depozit de la Giurgiu, GPL Gaz Terminal Giurgiu, inaugurat pe 11 decembrie, in prezenta autoritatilor locale din Giurgiu si a conducerii firmei BULMARKET Bulgaria.

Bucuresti, 18.12.2013

{mosloadposition user9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *