metalshow

Compania romaneasca BitDefender a deschis birou in Silicon Valley

BitDefender anunţă deschiderea unui birou local în Sillicon Valley, considerat centrul mondial al giganţilor din domeniul înaltei tehnologii. Noua locaţie BitDefender, de circa 350 mp este situată în City Center, una din principalele clădiri de birouri ale oraşului Mountain View din Silicon Valley. In noul birou lucrează în prezent 8 angajaţi americani, echipa urmând să crească la 15-20 până la sfârşitul anului 2008.

Acest birou este al doilea din SUA al companiei româneşti, după cel din Florida, deschis în 2004. În acelaşi timp, este al 7-lea birou extern BitDefender, alături de cele din Londra, Barcelona, Madrid, Dortmund şi Tettnang, fapt ce reflectă o abordare puternică a pieţei mondiale de către cea mai cunoscută companie românească în afara ţării. În prezent, în filialele externe BitDefender lucrează peste 100 de angajaţi. Prezenţa în Silicon Valley este un pas important pentru orice companie IT care aspiră să devină lider global în domeniul său. In cazul soluţiilor de securitate IT, cei mai mari jucători mondiali deţin fie sediile centrale, fie birouri în Silicon Valley. Acest lucru determină o piaţă extrem de competitivă. In acelaşi timp însă, în Sillicon Valley se găsesc competenţe de top în toate domeniile legate de high-tech. Pentru biroul său din Silicon Valley, BitDefender a reuşit deja să atragă angajaţi în poziţii de seniori de la competitori precum Symantec,  McAfee şi Trend Micro.

Nu în ultimul rând, deschiderea unui birou în Silicon Valley permite accesul către cei mai importanţi analişti din domeniu, contribuind astfel la creşterea capitalului de imagine al companiei în industrie. Prezenţa în Silicon Valley oferă şi noi deschideri către parteneriate şi oportunităţi de afaceri.

„Deschiderea unui birou în Silicon Valley a fost o decizie strategică care urmăreşte accelerarea dezvoltării şi creşterii notorietăţii  companiei pe piaţa globală a soluţiilor de securitate IT. Cel de-al doilea birou din SUA poate fi considerat cartierul general al marketing-ului BitDefender la nivel global, dar şi o a doua bază de operaţii pentru echipele de vânzări şi dezvoltare ce urmăresc construirea unor noi parteneriate şi alianţe în industrie”,  a declarat Beau Roberts, Global Marketing Director, managerul biroului din Silicon Valley, un veteran al industriei de securitate IT, cu peste 17 ani de experienţă.  Anterior BitDefender, Roberts a deţinut poziţii de top în companii precum Cheyenne Software, Computer Associates, McAfee şi Trend Micro.

Silicon Valley este zona de sud a golfului San Francisco din nordul Californiei, considerată a fi, la mijlocul anilor ’90, epicentrul  exploziei dot-com-urilor. Silicon Valley îşi păstrează statutul de prim centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul înaltei tehnologii.

Bucuresti, 3.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *