free download 78 travel guides written by experts

Compania Henkel, in topul celor mai responsabile companii din lume

Compania Henkel se afla din nou in topul celor mai responsabile companii din lume. Poziţia de lider internaţional a companiei Henkel în ce priveşte miza sustenabilitătii a fost recent confirmată prin includerea companiei în segmentul de piaţă FMCG al Indexului mondial Dow Jones al dezvoltării durabile (DJSI World). Numai 10 la sută dintre cele mai mari 2 500 de companii din lume au fost incluse în indexul DJSI World, fiind acceptate cu ocazia examinării anuale economice, ecologice şi a responsabilităţii sociale corporatiste (CSR), realizate de SAM Indexes GmbH. Si in Romania, Henkel s-a remarcat, in mod constant, prin politica sa de cultivare a compartamentului responsabil in societate. “Henkel a fost prima companie privata din Romania care a desfasurat un program de educatie in scolile din toata tara („Henkel in Scoli”) si tot prima companie privata care a investit intr-un proiect ecologic in Delta Dunarii. Vrem sa mentinem acest standard in Romania, in dorinta de a face viata oamenilor mai usoara si mai frumoasa.” Liviu Sfrija, Presedinte Henkel Romania.

In linie cu aceasta, Henkel a lansat recent website-ul de responsabilitate sociala www.nouanepasa.ro, un portal pe care se afla indexate toate proiectele derulate de Henkel in societatea romaneasca, in perioada 2004 – 2008. Politica de responsabilitate sociala s-a materializat prin proiecte din domenii diverse: protectia mediului (“Impreuna pentru o Delta curata”, “Impreuna pentru o Dunare curata” si “Politia verde a copiilor”), educatie (“Henkel in scoli”), arta (“Henkel CEE Art Award”) si social (sustinerea Festivalului Brazilor de Craciun, sustinerea Centrului de zi pentru Copii din Petrila, turneul de golf caritabil Henkel Golf Cup si alte actiuni caritabile). 
Henkel a fost recent premiata in cadrul Romanian PR Award 2008, cu Silver PR Award for Excellence, pentru campania “Politia verde a copiilor”, o campanie desfasurata sub umbrela “Impreuna pentru o Dunare curata!” care urmareste crearea unei puternice retele de scoli din localitati dunarene in vederea implicarii lor in proiecte educative si ecologice, avand ca principal obiectiv protejarea fluviului Dunarea si a Deltei Dunarii.

Bucuresti, 08.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *