free download 78 travel guides written by experts

Comisia Europeana, prezenta la Agraria

Direcţia Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene va fi prezentă la târgul Agraria 2009, desfăşurat la Cluj-Napoca, în perioada 6-10 mai 2009. Acest târg este evenimentul cel mai important din domeniul agriculturii din România. El reuneşte nu numai profesioniştii din diverse domenii agricole, ci vizează, de asemenea, industria alimentară în general, precum şi diferitele produse şi procedee de ambalare.

Comisia Europeană va fi prezentă între expozanţii la acest târg agricol, cu un stand sub culorile europene. Aici vor fi primiţi toţi vizitatorii ce doresc să se informeze cu privire la diferitele aspecte ale politicii agricole comune şi ale dezvoltării rurale. Vor fi distribuite publicaţii de tip general şi specializate, în timp ce experţi vor fi la dispoziţia publicului şi a profesioniştilor pentru a răspunde la întrebările celor interesaţi.

O parte a standului european este destinată publicului tânăr, cu jocuri şi animaţii pedagogice. Copiii şi adolescenţii se pot informa astfel, prin diferite jocuri, cu privire la Uniunea Europeană în general, la politica agricolă comună şi la importanţa unei alimentaţii echilibrate, care să includă în proporţii semnificative fructele, legumele şi produsele lactate.

În contextul acestui eveniment, Comisia va organiza un seminar pe tema politicii agricole comune (în data de 7 mai, la orele 14:00), adresat studenţilor de la facultăţile de agronomie, precum şi o zi întreagă consacrată dezvoltării rurale. Comisia Europeană va participa, de asemenea, la o masă rotundă privind impactul crizei economice asupra sectorului agricol (în data de 6 mai, la orele ora 14:00) şi va organiza, împreună cu Ministerul român al Agriculturii, o conferinţă în cadrul zilei produselor biologice (în data de 7 mai, la orele 10:00).

Standul Comisiei va fi, în acelaşi timp, un loc de întâlnire pentru prezentările interactive punctuale, organizate în funcţie de tematica zilei:
· Joi, 7 mai: zi tematică dedicată produselor biologice.
· Vineri, 8 mai: ziua dezvoltării rurale (jocuri, prezentări de proiecte şi degustare de produse tradiţionale).
· Sâmbătă, 9 mai: mini-dezbateri privind politica în materie de calitate, normele de piaţă, bunăstarea animalelor şi promovarea distribuirii de fructe în şcoli.
· Duminică, 10 mai: mini-dezbatere pe tema distribuirii de produse lactate în şcoli.

Bucuresti, 23.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *