free download 78 travel guides written by experts

Comisia Europeana a constatat ca AVAS a incasat

cel mai bun preţ posibil pentru Tractorul Braşov

În data de 7 aprilie 2008, AVAS a înregistrat decizia Comisiei Europene referitoare la investigaţia deschisă pentru un posibil ajutor de stat în cazul vânzării platformei Tractorul Braşov. CE a stabilit că prin vânzarea tuturor activelor ca întreg,  realizată de lichidatorul selectat de AVAS (Casa de Insolvenţă Transilvania), Autoritatea a obţinut preţul cel mai ridicat de pe piaţă, nu a renunţat la resursele statului şi a acţionat ca un agent economic într-o economie de piaţă.

În consecinţă, vânzarea nu implică un ajutor de stat, preţul obţinut fiind corect.

Informaţii de background

Comisia Europeană a constat că procedura de vânzare aleasă de lichidator pentru activele Tractorul Braşov a fost licitaţia deschisă de tip concurenţial, în conformitate cu HG nr. 577 / 2002, iar  platforma Tractorul Braşov a fost vândută în mod transparent şi corect către compania Flavus Invest SRL, contra unei sume de 77 mil. EURO plus TVA.

În baza prevederilor OUG 3 / 2007, AVAS a decis lichidarea voluntară a Tractorul Braşov, după mai multe încercări de privatizare, selectând printr-o procedură transparentă lichidatorul care a depus cea mai bună ofertă, Casa de Insolvenţă Transilvania.

Comisia Europeană a deschis investigaţia în principal pe baza informaţiilor din mass-media. După studierea informaţiilor furnizate de AVAS şi celelalte autorităţi implicate, CE a constatat că acele condiţii asociate vânzării activelor Tractorul (păstrarea obiectului de activitate şi angajarea cu prioritate a foştilor angajaţi) au avut caracter de clauze de diligenţă, în scopul menţinerii renumelui întreprinderii şi a produselor sale. Prin urmare, aceste condiţii nu au implicat ajutor de stat.

Bucuresti, 08.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *