Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Comisia colaborează cu operatorii telecom pentru a limita răspândirea COVID-19

Din răspunsul Comisiei la COVID-19 a făcut parte și organizarea, de către comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a unei videoconferințe cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicații și ai GSMA – asociația operatorilor de telecomunicații mobile -, pentru a discuta despre reziliența rețelei și despre schimbul de metadate anonimizate cu scopul de a modela și anticipa propagarea virusului.

Comisarul a discutat și despre necesitatea de a proteja consumatorii cei mai vulnerabili, inclusiv microîntreprinderile și IMM-urile, care întâmpină dificultăți în a-și plăti facturile.

Accentuând importanța telecomunicațiilor în aceste vremuri dificile, comisarul Breton a declarat:
„Operatorii de telecomunicații joacă un rol esențial în ceea ce privește sprijinirea cetățenilor europeni și a întreprinderilor europene în această situație fără precedent.
Toți sunt hotărâți să protejeze buna funcționare a internetului deschis, să monitorizeze și să prevină congestionarea rețelelor. Este o veste bună pentru toți europenii.”

Directorii executivi din domeniul telecomunicațiilor au salutat răspunsul pozitiv al furnizorilor de conținut la solicitarea Comisiei de a reduce presiunea asupra rețelei și au semnalat deja îmbunătățiri substanțiale.

Comisia colaborează cu operatorii telecom

Discuția a abordat, de asemenea, necesitatea colectării de metadate mobile anonimizate pentru a contribui la analizarea modelelor de răspândire a virusului, într-un mod pe deplin conform cu RGPD și cu legislația privind confidențialitatea în mediul electronic.

În plus, ambele părți au subliniat importanța protejării rețelelor împotriva atacurilor cibernetice și au convenit să continue discuțiile asupra diferitelor căi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *