metalshow

Comisarul Georgieva va vizita Romania pentru a exprima solidaritatea Uniunii Europene

in fata inundatiilor

Comisarul pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi reacţia la situaţii de criză Kristalina Georgieva va vizita Romania vineri, 9 iulie, pentru a exprima solidaritatea europeană. Oficialul european va călători în partea de est a ţării unde este aşteptată o viitură în următoarele zile. Până în acest moment, statele membre ale Uniunii Europene au reacţionat rapid la solicitatea de ajutor formulată de autorităţile române. Pe lângă ofertele Belgiei şi Austriei, acceptate deja de către România şi cele din partea Estoniei şi Franţei, care sunt în acest moment luate în considerare, Ungaria, Polonia şi Bulgaria au oferit materiale şi resurse umane pentru a ajuta România să facă faţă inundaţiilor.

Este impresionant că ţări precum Polonia şi Ungaria, confruntate ele însele cu tragedia unor inundaţii de amploare, şi alte state ca Bulgaria, de asemenea afectate de inundaţii în trecut, acordă acum ajutor unui alt stat membru care trece prin aceleaşi dificultăţi. Aceasta este solidaritatea europeană în acţiune. Pentru a demonstra implicarea mea personală şi pentru o vedere de ansamblu asupra situaţiei din România voi calători vineri în această ţară, a declarat comisarul Georgieva.

Context

Ungaria a oferit 10 pompe de apă, 2 generatoare electrice, 8 corpuri de iluminat, 2 covoare geotextile şi 5000 de lămpi cu parafină.

Polonia a oferit 2 containere cu echipament de protecţie şi o echipă de 23 de salvatori. Polonia a oferit, de asemenea, un modul de pompare de mare capacitate format din 4 pompe şi 4 pompe de noroi, cel puţin 10 vehicule şi 29 de oameni pentru utilizarea modulului.

Bulgaria va fi în măsură să ofere asistenţă constând în 20 de oameni şi echipamentul următor: 40 de pompe cu motor, 4 ambarcaţiuni cu echipament de scufundare, alpin şi de salvare; 10 000 de saci de nisip.

Imediat după activarea mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene în data de 2 iulie, Franţa a oferit 5 pompe, 8 generatoare electrice şi o unitate de purificare a apei, însoţite de o echipă de 30 de oameni. Estonia a indicat că modulul "Balt Flood Combat High Capacity Pumping", finanţat de către Comisia Europeană şi format dintr-o echipă mixtă cu participanţi din Estonia, Lituania şi Letonia, este pregătit pentru a fi transportat în România în caz de necesitate. Austria a oferit 10 pompe de apă murdară şi 3 generatoare electrice în timp ce Belgia a oferit 11 pompe, 5 generatoare electrice, un modul de purificare a apei şi unitatea sa de condiţionare. România a acceptat ofertele Belgiei şi Austriei. Convoiul belgian a plecat în urmă cu două zile şi va prelua asistenţa oferită de Austria.

Pagini Utile

Mecanismul de protecţie civilă
//ec.europa.eu/echo/index_en.htm

Bucuresti, 07.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *