free download 78 travel guides written by experts

Comisarul European Viviane Reding va vizita Romania

Comisarul European pentru Societate Informaţională şi Mass-Media, doamna Viviane Reding,  va vizita România pe 13 martie 2008. În timpul vizitei sale, doamna Reding se va întâlni cu Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Karoly Borbely, cu membri ai Comisiilor  IT&C, Economic şi Afaceri Europene din cadrul Parlamentului României, cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, precum şi cu reprezentanţi ai industriei de telecomunicaţii din România. Principalul scop al vizitei doamnei Comisar Reding este discutarea situaţiei concurenţei în cadrul pieţei de telecomunicaţii din România, a unor chestiuni referitoare la reglementare, cum ar fi disponibilitatea în România a numărului european de urgenţă 112, aplicarea în România a reglementărilor UE pentru serviciile de roaming şi nevoia de a proteja independenţa Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor (ANRCTI).
De asemenea, în timpul vizitei sale, doamna Comisar Reding va studia cu interes nivelul scăzut al tarifelor de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă în România – costul total de conectare al unui apel telefonic de la o reţea la alta este printre cele mai scăzute din Europa (după Finlanda, Suedia şi Cipru) datorită politicii foarte competitive întreprinsă de către autoritatea română de reglementare. În prezent, Comisia pregăteşte o recomandare pentru armonizarea reglementării tarifelor de terminare a apelurilor, pentru a asigura o apropiere a abordărilor în cele 27 de State Membre.

Comisarul European Viviane Reding va discuta de asemenea cu autorităţile române propunerile Comisiei din 13 noiembrie 2007 privind consolidarea concurenţei pe pieţele europene de telecomunicaţii, îmbunătăţirea drepturilor consumatorilor, atingerea unei rate de penetrare mai ridicate a serviciilor de comunicaţii în bandă largă şi abolirea graniţelor dintre Statele Membre în ceea ce priveşte reglementarea în domeniul telecomunicaţiilor. Unul dintre punctele principale ale propunerilor de reformă ale Comisiei este crearea unui organism independent de reglementare a industriei de telecomunicaţii europene, care să răspundă mai bine şi mai rapid problemelor europene de tipul: costuri ridicate pentru serviciile de roaming, telefonia mobilă la bordul navelor şi aeronavelor, managementul spectrului radio precum şi securitatea infrastructurilor de comunicaţii din Europa.

"Aceasta este prima mea vizită în România în calitate de Comisar pentru Societatea Informaţională şi Mass-media şi aştept cu nerăbdare să cunosc mai bine acest important Stat Membru al Uniunii Europene " a spus doamna Comisar Reding. "În timpul discuţiilor mele de la Bucureşti mi-aş dori în mod deosebit să înţeleg mai bine situaţia pieţei din România, precum şi principalele preocupări ale consumatorilor români cu privire la domeniul telecomunicaţiilor. Aş dori, de asemenea, să discut despre cel mai bun mod în care România, Guvernul României şi autoritatea naţională independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor (ANRCTI) pot ajuta Comisia să construiască o piaţă Europeană a telecomunicaţiilor mai competitivă, în care banda largă de mare viteză să fie disponibilă tuturor, consumatorii să aibă o gamă largă de servicii de comunicare la dispoziţie, iar companiile să îşi poată oferi serviciile lor, de pe un ţărm pe altul şi dincolo de graniţe, fără nici un fel de probleme de reglementare. Nici internetul şi nici frecvenţele radio nu cunosc graniţe – de aceea problemele de reglementare a telecomunicaţiilor din Europa trebuie să dea răspunsuri consistente la problemele comune. Sunt în mod deosebit îngrijorată de securitatea infrastructurii de comunicaţii din Europa şi aş dori să discut cu autorităţile din România despre modul în care Europa îşi poate îmbunătăţi securitatea reţelelor de telecomunicaţii pe întreg continentul. Cred că în lunile următoare România, ca unul din Statele Membre mari, va avea un rol important de jucat în dezbaterea legată de viitoarea reglementare în domeniul telecomunicaţiilor în Europa care va avea un impact semnificativ asupra tuturor cetăţenilor României care trăiesc atât în ţară cât şi în străinătate".

Comisarul European Viviane Reding va ţine o conferinţă de presă joi, 13 martie 2008 între orele 16:35 şi 17:05, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, Str. Jules Michelet nr.18.

Bucuresti, 12.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *