free download 78 travel guides written by experts

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, vizitează România

Comisarul european pentru politică regională, dna Corina CREȚU, va efectua în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2016 o vizită oficială în România, la București și Iași.

Comisarul european va avea întâlniri cu membri ai comisiilor de afaceri europene din Parlamentul României, cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale, și va participa, la Iași, la un dialog cu cetățenii. La Iași, doamna CREȚU va vizita proiecte cu finanțare europeană și se va întâlni cu ministrul Sănătății, domnul Vlad VOICULESCU. Vizita în România se va încheia cu participarea, alături de viceprim-ministrul Vasile DÎNCU, la conferința de închidere a evenimentului UrbanFest București 2016.

Vizita doamnei comisar va începe la București unde, în data de 29 septembrie, va avea o întâlnire cu membri ai comisiilor de afaceri europene din Parlamentul României pe tema provocărilor și priorităților actuale ale Uniunii Europene.

Înaltul oficial european va vizita pe 30 septembrie, la Iași, Institutul de Boli Cardiovasculare, împreună cu ministrul Sănătății Vlad VOICULESCU, cu care va discuta inclusiv despre modul în care decurg pregătirile pentru construcția Spitalului Regional din localitate, un obiectiv strategic finanțat prin fonduri europene.

Pe 1 octombrie, Corina Crețu va avea la Iași un dialog cu cetățenii, alături de europarlamentarul Cătălin Ivan, pentru a discuta  provocările cu care se confrunta Europa, prioritățile Comisiei pentru următorul an și beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană. Tot la Iași, comisarul european va vizita și Aeroportul Internațional, modernizat cu fonduri europene.

Vizita în România se va încheia în data de 3 octombrie, când comisarul Corina Crețu va participa la București, alături de vicepremierul Vasile DÎNCU, la conferința „Orașul meu în Europa noastră – Provocări curente pentru dezvoltarea urbană durabilă și rolul fondurilor UE”, organizată de Comisia Europeană în cadrul UrbanFest 2016.

Pagini Utile

● Programul vizitei, inclusiv evenimentele deschise / dedicate presei pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *