free download 78 travel guides written by experts

Comisarul European Jan Figel’ va veni in vizita in Romania

Comisarul European Ján Figel’, responsabil pentru educaţie, formare, cultură şi tineret, va vizita România, vineri, 14 martie 2008.

În timpul vizitei sale, Comisarul European pentru educaţie, formare, cultură şi tineret, domnul Ján Figel’, va primi distincţia de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti. Comisarul  European se va întâlni cu Preşedintele şi Rectorul Universităţii şi va vizita campusul universitar.
De asemenea, Comisarul European Ján Figel’ va participa la conferinţa "E-Twinning – Promovarea Dialogului Intercultural" organizată de către European Schoolnet la Grand Rin Hotel. Acţiunea eTwinning a fost lansată în ianuarie 2005 şi din acel moment peste 35.000 de şcoli din Europa s-au alăturat acestei reţele. eTwinning oferă gratuit şcolilor posibilitatea să îşi găsească parteneri pentru proiecte şcolare folosind internetul. Evenimentul eTwinning va găzdui peste 400 de participanţi – profesori din întreaga Europă, reprezentanţi din serviciile de sprijin eTwinning de la nivel naţional şi central, precum şi alţi actori importanţi implicaţi în procesul de învăţământ.

Înainte de a pleca de la Bruxelles, Comisarul Figel’ a declarat: "Acţiunea eTwinning a avut un succes răsunător, iar acum implică peste 35.000 de şcoli din întreaga Europă. Prin ajutorul oferit în realizarea unor parteneriate virtuale prin intermediul internetului, eTwinning dă elevilor posibilitatea de a învăţa despre alţi europeni  în timp ce îşi perfecţionează abilităţile de folosire a calculatorului. În acest mod ajutăm la spargerea unor bariere legate de ignoranţă, care de multe ori stau în faţa unei înţelegeri comune şi a unei convieţuiri paşnice împreună.

Sunt, de asemenea, foarte onorat de distincţia Doctor Honoris Causa  pe care Universitatea Dimitrie Cantemir mi-o oferă. Cred că această distincţie este o recunoaştere a eforturile făcute nu doar de mine, ci de toţi colegii mei din cadrul Comisiei Europene şi nu numai, care au muncit foarte mult pentru a aduce o schimbare semnificativă în viaţa europenilor în ceea ce priveşte domeniul educaţiei, formării, culturii, a politicilor de tineret, participării civice europene, sportului, dar şi altor domenii în care am fost implicaţi activ."

Bucuresti, 13.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *