free download 78 travel guides written by experts

Comisarul european Dacian Ciolos s-a intalnit la Bruxelles cu prim-ministrul Republicii Moldova,

Iurie Leanca

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a avut astăzi, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Discuţiile celor doi înalți oficiali au vizat în principal negocierile pentru încheierea Acordului privind zona de liber schimb aprofundată şi cuprinzătoare (DCFTA) și Programul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru țările din vecinătatea Uniunii Europene (ENPARD).

Comisarul Cioloș a salutat încheierea negocierilor DCFTA și și-a exprimat speranța că Republica Moldova se va regăsi între țările semnatare ale acestui acord la summit-ul Parteneriatului Estic – Uniunea Europeană care va fi organizat în luna noiembrie la Vilnius.

"Mă bucur că, prin încheierea acestui acord, Republica Moldova parcurge încă o etapă importantă pe drumul ei european și sper ca acesta să asigure agricultorilor din Republica Moldova beneficiile unui acces îmbunătățit pe piața europeană", a declarat comisarul european Dacian Cioloș la încheierea reuniunii.

In cadrul întâlnirii, comisarul Cioloș a reiterat importanța programului ENPARD pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii și a mediului rural din Republica Moldova în contextul noilor oportunități oferite de acordul DCFTA. Totodată, înaltul oficial european a apreciat eforturile făcute de autoritățile moldovene pentru pregătirea implementării ENPARD, inclusiv prin adoptarea unei strategii pe termen lung pentru agricultură si dezvoltare rurală.

Pagini Utile

• Pentru fotografii de la întâlnire, accesaţi website-ul serviciului audiovizual al Comisiei Europene:
//ec.europa.eu/avservices/photo/photoDetailsNews.cfm?sitelang=en&rid=7749#1

Bucuresti, 13.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *