free download 78 travel guides written by experts

Comisarul european Dacian Ciolos in Romania

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi în România vineri, 28 iunie 2013, la numai doua zile după finalizarea acordului politic asupra reformei Politicii agricole comune a Uniunii Europene.

Comisarul european Dacian Cioloş în România

„Reforma actuală a Politicii Agricole Comune reprezintă o schimbare fundamentală în această politică. Este pentru prima oară când se ţine cont de diversitatea agriculturilor din 27 de state europene, cu interese comune, dar și cu istorii și nevoi diferite. De aceea, specificităţi româneşti precum fermele mici, agricultura în zona de munte, aspecte care ţin de structura fermelor, de gradul diferit de dezvoltare pe sectoare agricole, de nevoile de investiţii şi modernizare în mediul rural, toate acestea se regăsesc în pachetul de reformă a politicii agricole comune. Este o șansă extraordinară pentru ca România să-și dezvolte competitivitatea, calitatea și valoarea adăugată în agricultura și economia rurală” – a declarat Dacian Cioloș, Comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

România este prima țară în care comisarul european va prezenta rezultatele negocierilor intense, ce au durat aproape doi ani, între Comisia Europeană, Consiliul de Miniștri și Parlamentul European. Înaltul oficial european se va întâlni cu senatorii și deputații membri în comisiile de agricultură din Parlamentul României, cu ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor agricole.

Vineri, 28 iunie, de la orele 13:00, comisarul Cioloş va susţine o conferinţă de presă la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din strada Vasile Lascăr 31.

Agenda vizitei comisarului european Dacian Cioloș

28 iunie 2013

– București –

Vineri, 28 iunie 2013

* 10:00 – 11h30: Întâlnire cu senatorii și deputații membri în comisiile de agricultură din Parlamentul României
Palatul Parlamentului,
Str. Izvor 2 – 4

* 13:00 – 14:00: Conferință de presă – Reforma PAC, de la proiect la realitate
Reprezentanța Comisiei Europene în România,
Str. Vasile Lascăr 31

* 15:30 – 17:00: Întâlnire cu ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Daniel Constantin și cu reprezentanți ai organizațiilor agricole
Ministerul Agriculturii,
Bd. Carol 2 – 4

Bucuresti, 26.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *