free download 78 travel guides written by experts

Comisarul european Dacian Ciolos despre raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV)

Vă transmitem mai jos declaraţia comisarului european Dacian Cioloş despre Raportul interimar privind progresele înregistrate în cadrul mecanismului de Cooperare şi Verificare în România, publicat azi de Comisia Europeană.

"Raportul este unul factual, notând progrese semnificative în legătură cu majoritatea reperelor pe care Comisia Europeană şi România le urmăresc împreună, atât în ceea ce priveşte reforma justiţiei cât şi lupta împotriva corupţiei. Veţi observa o tonalitate care justifică ambii termeni din titulatura mecanismului: cooperare şi verificare.

Ca în cazul oricărui astfel de document, cu atât mai mult unul interimar, constatările îmbucurătoare nu trebuie nici diminuate, dar nici tratate cu un exces de euforie. Este pur şi simplu o bornă pe un drum pe care România trebuie să-l parcurgă cu calm şi temeinicie, nu pentru Comisia Europeană sau altcineva din exterior, ci pentru propria bună rânduire. Pe acest drum nu suntem la început, dar mai sunt încă borne de depăşit.

Etapele următoare trebuie parcurse cu voinţă, responsabilitate şi cooperare politică, dar şi cu un rol esenţial asumat de către profesia magistraţilor, care are acum cadrul pentru a-şi manifesta independenţa şi profesionalismul. Este o chestiune de demnitate naţională ca acest mecanism să nu mai fie necesar într-un viitor cât mai apropiat".

Bucuresti, 18.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *