free download 78 travel guides written by experts

Comisarul european Corina Crețu în vizită oficială în Spania

În perioada 10-14 noiembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială în Spania, în regiunile Aragon, Valencia și Murcia. Tema principală a vizitei este celebrarea a 30 de ani de investiții în această țară prin politica de coeziune.

În timpul vizitei, d-na Corina Crețu are programate întâlniri cu președinții celor trei regiuni spaniole, iar în 11 noiembrie, la Valencia, va avea un Dialog cu cetățenii.  Înaltul oficial european va participa luni, 14 octombrie, la conferința “Portugalia și Spania: 30 de ani de integrare europeană”, organizată în Murcia de Comitetul Regiunilor în parteneriat cu regiunea cu același nume.

“Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la aderarea Spaniei la UE. Tocmai de aceea, vizita mea se concentrează pe rezultatele politicii de coeziune în această țară în cele trei decenii de când Spania este stat membru al UE. În perioada 2007-2013, prin Fondul european de dezvoltare regională, au fost create în mod direct peste 75 de mii de locuri de muncă, iar peste 2 milioane de oameni beneficiază acum de acces la internet în bandă largă. Împreună cu președinții celor trei regiuni spaniole, vom discuta despre cum poate Spania să beneficieze la maximum de finanțarea prin politica de coeziune pentru perioada 2014-2020”, a declarat Corina Crețu.

Tot în cadrul vizitei, comisarul european pentru politică regională va discuta despre Inițiativa pentru IMM-uri în Spania, încurajând autoritățile să conlucreze cu mediul de afaceri pentru proiecte unde este posibilă combinarea finanțărilor prin Fondurile structurale și de investiții europene (ESI) și Fondul european pentru investiții strategice (FEIS).

Informații despre investițiile prin politica de coeziune în Spania în perioada 2014-2020 sunt disponibile pe platforma de date deschise și aici, iar principalele rezultate obținute în perioada 2007-2013 se găsesc aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *