free download 78 travel guides written by experts

Comisarul european Corina Crețu în vizită în Madeira cu ocazia conferinței anuale a președinților regiunilor ultraperiferice din UE

Timp de 2 zile, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială în Madeira, cu ocazia conferinței anuale a președinților regiunilor ultraperiferice.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dna Ericka BAREIGTS, ministrul francez pentru teritoriile de peste mări, și cu dna Margarida MARQUES, secretarul de stat portughez pentru afaceri europene. De asemenea, comisarul pentru politică regională va participa la un dialog cu cetățenii, organizat la Universitatea din Madeira.

“Conferința ne va da posibilitatea să reflectăm la viitoarea evaluare a Strategiei UE pentru regiunile ultraperiferice – pentru a vedea cum putem găsi cele mai bune soluții pentru nevoile lor specifice și, de asemenea, cum putem folosi la maximum potențialul pe care îl au. Ne vom concentra pe ceea ce este crucial pentru viitorul lor: accesibilitate, cu ajutorul transportului maritim și aerian, și integrare regională cu țările învecinate. Vom gestiona problema șomajului și vom transforma resursele unice din aceste regiuni printr-o dezvoltare a economiei albastre, în paralel cu protecția mediului înconjurător”, a declarat comisarul Crețu.

Comisarul european pentru politică regională a vizitat, în prima zi, zonele afectate de incendiile forestiere din această vară și a subliniat că Uniunea Europeană este pregătită să ofere sprijin, prin Fondul UE pentru solidaritate (EUSF), pentru reconstrucție și pentru contracararea poverii bugetare create de acest dezastru. Comisarul Crețu a anunțat că Portugalia a transmis deja o cerere parțială de a beneficia de asistență EUSF. Comisia este în curs de a procesa această cerere și va propune Parlamentului European și Consiliului UE acordarea unui sprijin financiar.

Pagini Utile

 • Anunț de presă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *