free download 78 travel guides written by experts

Comisarul Creţu în Polonia: “Să utilizăm la maximum oportunitățile oferite de combinarea fondurilor structurale și de investiții europene cu FEIS”

În data de 2 septembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a participat la o sesiune de informare la nivel înalt pe tema Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), la Cracovia, în Polonia.

Alături de înaltul oficial european, au participat la această sesiune dl. Jerzy Kwieciński, secretar de stat în Ministerul pentru Dezvoltare Economică, și reprezentanți ai Băncii Europene de Investiții (BEI).

În discursul său, comisarul Crețu a încurajat autoritățile poloneze să dezvolte proiecte ce îmbină fondurile structurale și de investiții europene cu cele din Fondul european de investiții strategice.

“Acest demers va favoriza atragerea de investiții în regiuni și sectoare unde FEIS a avut o acoperire limitată până în prezent. De asemenea, el va sprijini investițiile strategice în domenii precum eficiența energetică, infrastructură, cercetare și inovare și asistență pentru micile afaceri. Îmi doresc ca autoritățile naționale și locale să utilizeze la maximum aceste oportunități. Planul de investiții și fondurile structurale și de investiții europene se consolidează reciproc și au un singur scop – să relanseze creșterea economică în Europa”, a declarat înaltul oficial european. 

Surse de informare

Declarația de presă a comisarului european Corina Crețu este disponibilă online. Fișa tematică și Ghidul pentru autoritățile locale conțin informații despre posibilitățile de combinare a sprijinului acordat prin Fondul european de investiții strategice cu cel din alte fonduri europene; ele au fost prezentate public de vicepreședintele Katainen și de comisarul Creţu.

Detalii suplimentare despre investițiile din fonduri europene structurale pot fi găsite într-o serie de fișe tematice de țară (de ex., fișa pentru România) sau pe Platforma de date deschise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *