free download 78 travel guides written by experts

Comentariu Aforti Exchange: Petrol brut & EUR/USD

Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Exchange / AFORTI Group

Cotația barilului de petrol
Aprecierea semnificativă din luna iunie a cotației barilului de petrol arată cine este cu adevărat liderul pieței. O depășire susținută și decisivă a nivelului de 68.60 USD deschide calea către valori mai ridicate, stabilite la nivelul de 78.80 USD. Acest nivel este limitat de scăderea de 61,8% ca urmare a structurii descendente anterioare de 79.40 USD. O posibilă depășire permanentă a intervalului 78.80 – 79.40 USD va fi, prin urmare, foarte dificilă.

Datorită aprecierilor foarte clare din iunie, luna iulie poate aduce o corecție în piață. Cu toate acestea, până ce nivelul de 70,60 USD va fi menținut, o nouă creștere în piață rămâne scenariul de bază.

grafic Aforti Exchange

Sursa: Aforti Exchange

EUR/USD
Am menționat și în trecut despre importanța nivelului de 1.1450. Totuși, punctul de minim local la cursul de 1.1650 s-a dovedit a fi un nivel suport suficient pentru piață. Finalul celei de-a doua luni consecutive deasupra nivelului de 1.1650, este însă un lucru mult mai important – a fost menținut trendul ascendent, fapt ce va susține cererea în luna iulie. De asemenea, este de menționat și scăderea cu 38,2% din cadrul structurii ascendente anterioare, ce coincide cu nivelul de 1.1650. Toate aceste elemente prezic o revenire mai puternică a pieței către nivelul prognozat de 1.1920.

grafic Aforti Exchange

Sursa: Aforti Exchange

***
Conținutul prezentat în acest comentariu special este opinia proprie a autorului și nu constituie recomandări de investiții în sensul Regulamentului Ministrului Finanțelor din 19 octombrie 2005 privind informațiile care constituie recomandări privind instrumentele financiare, emitenții sau emitenții acestora (Jurnalul din Legea din 2005, nr. 206, pct. 1715). Autorul nu este responsabil pentru deciziile de investiții luate în baza acestor informații, nici pentru daunele suferite ca urmare a deciziilor de investiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *