Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings

În timpul Salone del Mobile 2012, MINI prezintă un concept care provoacă şi inspiră gândirea, creat de cei doi designeri olandezi.

Cu ocazia ediţiei 2012 a Salone del Mobile, MINI prezintă ansamblul "COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings". Lucrarea, realizată de renumiţii designeri olandezi, explorează designul unui model MINI One prin analizarea compoziţiei până la cele mai mici detalii şi, astfel, disecă procesul de design în sine.

Consecinţa este o nouă interpretare – deopotrivă provocatoare şi inspiratoare pentru procesul de gândire -, care atrage particularităţile stilistice specifice Scholten &  Baijings – culoarea şi materialul – asupra regulilor designului auto şi le pune într-o nouă lumină.

"COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings" va putea fi admirat până la 28 aprilie 2012, la Universitatea din Milano, ca parte a expoziţiei INTERNI Legacy.

Traiectoria este obiectivul: redefinirea designului auto.

Fascinaţi de principiile prototipurilor, Stefan Scholten şi Carole Baijings şi-au propus dezasamblarea modelului MINI One. Ca model de bază al gamei, MINI One întruchipează, inevitabil şi evident, toate atributele emblematice ale mărcii, prezentându-se astfel ca automobilul ideal pentru abordarea problemelor fundamentale cu privire la toate aspectele designului MINI.

Scholten & Baijings au desfăcut MINI One precum o ceapă, strat cu strat, în timp ce s-a realizat analizarea automobilului ca atare şi a componentelor individuale. Prin aplicarea abordării conceptuale extreme, designerii au pus sub semnul întrebării aproape fiecare aspect al designului, au extras esenţa fiecărei componente, indiferent dacă acest lucru a fost dezvăluit la baza acestuia sau în timpul procesului de dezmembrare. Designerii olandezi au completat piesele detaşate cu culori şi texturi în stilul caracteristic Scholten & Baijings. În strânsă colaborare cu departamentul de design MINI, această lucrare nu numai că a dat naştere la o interpretare foarte liberă a cadrului, dar a dat naştere şi aşa-numitelor "Art Parts" – componente care au fost extrase ca un ansamblu dintr-un automobil şi care, prin "autonomia" lor, permit o perspectivă nouă asupra designului maşinii. De exemplu, acestea includ pneuri transparente realizare din răşină turnată, care au fost produse în cooperare cu Vincent de Rijk – designer industrial şi specialist în poliester -, care anterior a făcut numeroase proiecte pentru OMA, compania de arhitectură a lui Rem Koohlhaas. În formă descompusă, scaunele şi centurile de siguranţă reamintesc de patrimoniul mărcii în raliuri şi au fost căptuşite cu ţesături dezvoltate special. Uşile au fost îndepărtate şi sunt prezentate separat de maşină, cu texturi aurii tridimensionale sau vopsea porţelanată mată dezvoltată în comun cu MINI Design. Nu în cele din urmă, peisajele panoramice afişate în geamurile expuse deschid o perspectivă specială asupra mobilităţii: în funcţie de direcţia în care te uiţi – în spate, în lateral sau în faţă -, te vei regăsi privind în trecut, în prezent sau în viitor.

În prezentarea lor, Scholten & Baijings au reluat tema patrimoniului pe care MINI îl deţine în motorsport: "COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings" este amplasat într-un paddock stilizat. Din moment ce tema principală a lucrării este crearea de forme pentru obiecte, vizitatorii sunt acompaniaţi de prezentări ce conţin eşantioane de culori şi materiale, dar şi obiecte, imagini şi instantanee, care au rolul de a inspira, preluate din procesul de creaţie care a stat la baza instalaţiei.

Libertatea de aplicare a gândirii noi la MINI Design.

Pentru o lungă perioadă, departamentul de design MINI a dezvoltat un dialog cu designerii externi şi profesioniştii din domeniul creaţiei. Pe lângă încurajarea schimbului creativ, obiectivul a fost descoperirea unor noi aspecte ale designului care depăşesc designul auto convenţional. "BMW Group a colaborat de-a lungul anilor cu persoane creative din domenii dintre cele mai variate", a declarat Anders Warming, director MINI Design. "În Scholten & Baijings, am reuşit să cooptăm un duo de designeri care este recunoscut la nivel internaţional pentru creaţiile eclectice şi ale cărui lucrări sunt o interfaţă între design şi artă. Viziunea lor complet degajată asupra designului nostru, eliberată de orice convenţii, este o sursă uriaşă de inspiraţie pentru întreaga echipă de design MINI."

El a completat: "Într-adevăr, noile funcţii la care s-au gândit Stefan Scholten şi Carole Baijings şi modul în care au abordat materialele au reprezentat un rezervor vast de idei care ne-au inspirat activitatea încă de la început".

Profunzimea rafinamentului: Scholten & Baijings.

"Pentru noi, această colaborare este îndeplinirea unui vis la care speră aproape orice designer de produs", a spus Stefan Scholten cu privire la semnificaţia pe care acest proiect o are pentru studioul său de design. "Posibilitatea de a ne transpune ideile asupra unui produs ubicuu precum automobilul este o şansă fantastică pentru activitatea noastră. Întrebările pe care ni le-am pus şi soluţiile obţinute au lărgit orizonturile tuturor celor implicaţie. Suntem încântaţi de această colaborare originală, care reflectă angajamentul fiecărui individ." Şi totuşi, "COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings" nu are ca scop să-i inspire doar pe cei implicaţi direct: "Chiar şi privitorii deschişi către lucrare pot fi inspiraţi de profunzimea acesteia şi chiar pot fi încurajaţi să regândească propriul lor mod de a aborda situaţiile", a spus Baijings cu privire la potenţialul inspiraţional al ansamblului.

Scholten & Baijings combină formele minimale, o utilizare echilibrată a culorii, măiestria tradiţională şi metode industriale de producţie pentru a crea un stil unic de design care nu te face să pui automat eticheta "olandez". Scena internaţională a designului urmăreşte cu deosebit interes sensibilitatea, culorile seducătoare şi utilizarea rafinată a materialelor pe care designerii le folosesc la creaţiile lor. Atât proiectele lor independente, cât şi lucrările comisionate sunt colecţionate şi expuse în lumea întreagă.

INTERNI Legacy.

Expoziţia INTERNI Legacy, găzduită de renumita revistă italiană de design INTERNI, prezintă MINI drept unul dintre protagoniştii principali prin ansamblul de design "COLOUR ONE for MINI by Scholten & Baijings". Ca parte a Fuori Salone 2012, ansamblul va fi expus la "Cortile del 700" a Universităţii din Milano (Università degli Studi di Milano). Un alt designer prezent în cadrul show-ului este Patricia Urquiola pentru Missoni. Ansamblul poate fi vizionat în perioada 16-22 aprilie 2012, între orele 9.00 şi 24.00. Între 23 şi 28 aprilie, expoziţia se va închide la ora 21.00.

Bucuresti, 24.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *