metalshow

Colliding Geometry

Un solo show de Dan Maciuca
Curator Adina Zorzini

In noua locatie a galeriei din Piata Natiunile Unite,
Str. Sfintii Apostoli nr. 44, corp A, etaj 3, Bucuresti

Vernisaj: Miercuri, 26 Noiembrie, ora 19

Dan Maciuca (n. 1979) este unul dintre cei mai puternici artisti emergenti ai Scolii de Arta de la Cluj, care traieste si lucreaza la Cluj Napoca, in Romania; artistul stapaneste cu perfectiune tehnicile clasice ale picturii si, este de asemenea profesor asociat al Universitatii de Arta si Design (departamentul pictura).

O trasatura speciala care il diferentiaza pe Dan Maciuca in cadrul generatiei sale este importanta acordata dimensiunii abstracte, artistul fiind unul dintre foarte putinii pictori contemporani abstracti din Romania; dupa cum se stie, pictura abstracta nu are o traditie solida in istoria si practica artei Est Europene. Astfel, Dan Maciuca se plaseaza pe pozitia unuia dintre cei mai importanti reprezentanti ai expresionismului abstract Est European din arta contemporana, in intelesul ei de arta recenta.

In expozitia Colliding Geometry, Dan Maciuca prezinta o noua serie de picturi realizate cu excelenta tehnica si profunzime conceptuala, prin intermediul carora studiaza limbajul exploratoriu al expresionismului abstract: titlul face referinta la geometria de coliziune a gestualismului in pictura si, de asemenea, la coliziunea dintre realitatea interioara a artistului si realitatea concreta, inconjuratoare.

Expozitia Colliding Geometry prezinta publicului cea mai noua directie de cercetare in practica lui Dan Maciuca, prin care artistul isi documenteaza absorbtia geometrica in efortul de a formula o estetica noua, personala, a expresiei gestuale; totodata, aceasta serie de lucrari reprezinta o coliziune a codurilor cromatice, care sublinieaza gandirea artistica si intareste puterea de atractie a picturii lui Dan Maciuca. (Adina Zorzini)

Bucuresti, 19.11.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *