free download 78 travel guides written by experts

“coLector” – obiecte cu istorie, suport pentru artă

Ce faceţi cu obiectele pe care nu le mai folosiţi, dar pe care le ţineţi în debara, pentru că… “nu se ştie niciodată”? Iată ce puteţi face: le donaţi la coLector şi veţi vedea cum se naşte arta.

“coLector” este o campanie de colectare de obiecte care nu mai sunt de folos proprietarilor, dar care au un potenţial teatral. Fiecare dintre aceste obiecte are o istorie legată de viaţa proprietarului şi, în acest fel, va fi integrat într-o piesă de teatru în cadrul programului iTheatre, alături de alte astfel de obiecte.

“Vom duce toate aceste părţi de istorie în grădina Capitol, unde va avea loc, la sfârşitul lunii iunie, un atelier de zece zile la care este binevenit orice tânăr artist – actor, regizor, scenograf, dramaturg, artist vizual. Fiecare va pune umărul la transformarea tuturor fragmentelor de amintiri în artă. Sună pompos, însa nu va fi aşa. Dar va depinde de public şi de poveştile lui”, spune Ilinca Hărnuţ, coordonatoarea proiectului “coLector”.

“coLector” a început în 12 iunie, pe strada Arthur Verona. coLectarea continuă până pe 24 iunie, în fiecare seară, între orele 18 şi 21, pe terasa “La Motoare”, iar spectacolul final va avea loc pe 5 iulie la Grădina de vară Capitol. Până acum s-au strâns multe obiecte, cum ar fi, de exemplu, o pălărie pe care o doamna şi-a cumpărat-o pentru că s-a îndragostit de ea, deşi nu îi stătea bine deloc. Interesant este că povestea nu se încheie aici. Doamna povesteşte că această pălărie i-a plăcut şi Ancăi Parghel, însă când s-a hotărât să i-o ofere cadou, nu a mai reuşit să o prindă din urmă.

Pe data de 5 iulie veţi putea vedea ce s-a întâmplat cu obiectele coLectate, în cadrul unui happening – spectacol marca iTheatre, susţinut la Grădina de Vară Capitol.

iTheatre este un proiect de promovare şi de susţinere a tinerilor artişti profesionişti, conceput de Asociaţia Tam-Tam şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Scopul iTheatre este acela de a atrage un public tânăr şi de a-l transforma într-un partener activ şi implicat al spectacolelor independente profesioniste. coLector este prima parte a programului iTheatre şi este produs de Asociaţia Tam-Tam, din Bucureşti. Toate persoanele care aduc obiecte cu istorie personală vor fi invitate la happening-ul din Grădina Capitol şi vor avea prioritate la viitoarele spectacole marca iTheatre.

Bucuresti, 16.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *