free download 78 travel guides written by experts

“coLector” – obiecte cu istorie, suport pentru arta

Ce faceti cu obiectele pe care nu le mai folositi, dar pe care le tineti in debara, pentru ca… “nu se stie niciodata”? Iata ce puteti face: le donati la coLector si veti vedea cum se naste arta.

“coLector” este o campanie de colectare de obiecte care nu mai sunt de folos proprietarilor, dar care au un potential teatral. Fiecare dintre aceste obiecte are o istorie legata de viata proprietarului si, in acest fel, va fi integrat intr-o piesa de teatru in cadrul programului iTheatre, alaturi de alte astfel de obiecte.

“Vom duce toate aceste parti de istorie in gradina Capitol, unde va avea loc, la sfarsitul lunii iunie, un atelier de zece zile la care este binevenit orice tanar artist  – actor, regizor, scenograf, dramaturg, artist vizual. Fiecare va pune umarul la transformarea tuturor fragmentelor de amintiri in arta. Suna pompos, insa nu va fi asa. Dar va depinde de public si de povestile lui”, spune Ilinca Harnut, coordonatoarea proiectului “coLector”.

“coLector” a inceput in 12 iunie, pe strada Arthur Verona. coLectarea continua pana pe 24 iunie, in fiecare seara, intre orele 18 si 21, pe terasa “La Motoare”, iar spectacolul final va avea loc pe 5 iulie la Gradina de vara Capitol. Pana acum s-au strans multe obiecte, cum ar fi, de exemplu, o palarie pe care o doamna si-a cumparat-o pentru ca s-a indragostit de ea, desi nu ii statea bine deloc. Interesant este ca povestea nu se incheie aici. Doamna povesteste ca aceasta palarie i-a placut si Ancai Parghel, insa cand s-a hotarat sa i-o ofere cadou, nu a mai reusit sa o prinda din urma.

Pe data de 5 iulie, veti putea vedea ce s-a intamplat cu obiectele coLectate,  in cadrul unui happening – spectacol marca iTheatre, sustinut la Gradina de Vara Capitol.

iTheatre este un proiect de promovare si de sustinere a tinerilor artisti profesionisti, conceput de Asociatia Tam-Tam si finantat de Administratia Fondului Cultural National. Scopul iTheatre este acela de a atrage un public tanar si de a-l transforma intr-un partener activ si implicat al spectacolelor independente profesioniste. coLector este prima parte a programului iTheatre si este produs de Asociatia Tam Tam, din Bucuresti. Toate persoanele care aduc obiecte cu istorie personala vor fi invitate la happening-ul din Gradina Capitol si vor avea prioritate la viitoarele spectacole marca iTheatre.

Bucuresti, 16.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *