free download 78 travel guides written by experts

CMU initiaza primul curs interactiv de educatie sexuala din Second Life

Centrul Medical Unirea organizeaza joi, 18 februarie, incepand cu ora 18.00, primul curs de educatie sexuala de pe platforma 3D Second Life. Este vorba de o intalnire interactiva intre un medic ginecolog CMU, care va fi prezent cu un avatar in Virtual Bucharest, in spatiul de interactiune al CMU VIRTUAL si 15 tineri cu varste cuprinse intre 18-25 de ani. Timp de 2 ore, medicul CMU va raspunde intrebarilor tinerilor prezenti, alesi in urma completarii unui chestionar virtual.

„Cursul este primul dintr-o serie de alte 11 programate pentru acest an si raspunde obiectivului CMU de familiarizare a tinerilor cu ideea de sanatate preventiva. Rolul sau este acela de a oferi informatii specializate menite sa educe tinerii in vederea ingrijirii sanatatii astfel incat acestia sa fie corect informati si sa stie cum sa reactioneze atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate”, a declarat Alexandru Popescu – Director Comercial CMU. „Cred ca este mai usor sa vorbesti despre problemele tale de sanatate din spatele unui avatar. Sunt tineri care au dificultati sa ajunga la un medic si sa vorbeasca despre o problema de ordin sexual, iar aici au ocazia sa primeasca un sfat sau chiar o solutie functionala. Unul dintre medicii nostri, respectiv D-na Dr. Doina Mihailescu Medic Specialist Ginecologie in cadrul Maternitatii CMU Regina Maria, va interactiona cu tinerii si le va oferi raspunsuri de specialitate”, a adaugat Alexandru Popescu.

Initiatorii proiectului CMU VIRTUAL si-au propus sa afle care sunt problemele care ii preocupa pe tineri si sa le ofere solutii din partea unor medici specialisti pe diverse discipline, preferand sa implementeze proiectul in spatiul virtual 3D care are avantajul simularii unor experiente reale. Tanarul utilizator care vine in CMU VIRTUAL isi poate face o idee despre ceea ce poate gasi intr-un centru medical real, precum si despre tehnologia folosita. CMU VIRTUAL se adreseaza tinerilor, pentru ca ei sunt utilizatorii principali ai acestor medii, iar relatia care se va stabili este cea bazata pe dialog interactiv permanent intre tineri si medici.

„CMU VIRTUAL” este localizat intre hotelul Athene Palace si Muzeul National de Arta al Romaniei din Virtual Bucharest, si este distribuit pe patru etaje structurate in conformitate cu serviciile oferite in realitate. La parter, utilizatorul este introdus in lumea CMU – o prezentare generala a companiei, categoriile de servicii si reteaua de policlinici din Bucuresti si din tara. Maternitatea CMU “Regina Maria” este localizata la etajul 1 al CMU VIRTUAL. Aici, utilizatorii pot afla detalii despre nasterea in apa, recoltarea de celule stem, sedintele de kinetoterapie si gama de servicii dedicate viitoarelor mamici. De asemenea, pot sa isi faca testul de sarcina virtual si pot vedea cum arata o cadita pentru nasterea in apa. La etajul al 2-lea, este amenajat un laborator de screening ultra performant – o simulare virtuala a experientei de investigatie medicala – in scopul familiarizarii utilizatorilor cu metodele folosite in Centrul de Diagnostic Imagistic CMU. La ultimul etaj este creat un spatiu de interactiune unde vor fi organizate periodic intalniri cu medici CMU pe diferite teme precum: nutritie, medicina generala, planificare familiala, dermatologie etc.

CMU VIRTUAL a fost deschis oficial in urma cu 10 zile si este primul centru medical din Romania prezent pe platforma Second Life. CMU VIRTUAL ofera servicii medicale customizate spatiului 3D si are o dubla misiune: promovarea dotarilor si tehnologiilor de ultima generatie folosite, dar si educarea tinerilor pentru o viata sanatoasa si echilibrata chiar in mediul in care acestia isi petrec o mare parte din timpul liber.

Bucuresti, 18.02.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *