free download 78 travel guides written by experts

CMU deschide “CMU Virtual” – primul centru medical din Second Life, in Virtual Bucharest

Centrul Medical Unirea deschide oficial “CMU VIRTUAL” – primul centru medical prezent pe platforma Second Life, în Virtual Bucharest. Sediul CMU din Virtual Bucharest va oferi servicii medicale customizate spaţiului 3D şi are o dublă misiune: promovarea dotărilor şi tehnologiilor de ultimă generaţie folosite, dar şi educarea tinerilor pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată chiar în mediul în care aceştia îşi petrec o mare parte din timpul liber.

"CMU VIRTUAL reprezintă pentru noi un canal alternativ de comunicare cu publicul nostru, în special un spaţiu al comunicării directe cu tinerii. Ne propunem să educăm tânărul din spatele avatarului în spiritul prevenirii problemelor medicale, dar şi să înţelegem ce îi preocupă pe tineri din punct de vedere medical, pentru a le putea oferi soluţii potrivite. În afară de clinica virtuală care, fără îndoială, reprezintă o acţiune de pionierat pentru piaţa din România, accentul va fi pus mai mult pe interacţiunea cu utilizatorii al căror feed-back ne interesează. De aceea, am gândit un program de evenimente educative pe teme medicale. Cred în spaţiul virtual 3D ca fiind un canal alternativ de promovare a brandurilor care se va impune în viitor”, a declarat Alexandru Popescu – Director Comercial CMU.

“CMU VIRTUAL” este localizat între hotelul Athene Palace şi Muzeul Naţional de Artă al României din Virtual Bucharest şi este distribuit pe 4 etaje, structurate în conformitate cu serviciile oferite în realitate. La parter, utilizatorul este introdus în lumea CMU – o prezentare generală a companiei, categoriile de servicii şi reţeaua de policlinici din Bucureşti şi din ţară. Etajul 1 este dedicat maternităţii CMU “Regina Maria” unde utilizatorii pot afla detalii despre naşterea în apă, recoltarea de celule stem, şedinţele de kinetoterapie şi gama de servicii dedicate viitoarelor mămici. La etajul al 2-lea este amenajat un laborator de screening ultra performant – o simulare virtuala a experienţei de investigaţie medicală – în scopul familiarizării utilizatorilor cu metodele folosite în Centrul de Diagnostic Imagistic CMU, de asemenea, o premieră pentru spaţiul virtual. La ultimul etaj este creat un spaţiu de interacţiune unde vor fi organizate periodic întălniri cu medici CMU pe diferite teme precum: nutriţie, medicină generală, planificare familială, dermatologie etc.

"Este, într-adevăr, o premieră pentru România şi sunt convinsă că prezenţa CMU în Virtual Bucharest va îmbogaţi experienţa românilor din Second Life. Dotarile clinicilor din realitate rezonează perfect cu spaţiul virtual, având ca numitor comun – tehnologia avansată. Laboratorul virtual arată oarecum SF şi cred că este foarte atractiv pentru userul tipic al platformei. Îmi place foarte mult ideea de interacţiune şi educaţie medicală, în general oamenii sunt mai sinceri şi vorbesc mai deschis despre problemele lor din spatele unui avatar decat ar face-o în realitate. Cred că întâlnirile cu medicii vor avea un real succes”, a declarat Aura Tatu – Creatoarea Virtual Bucharest.

În perioada următoare, CMU pregăteşte în Virtual Bucharest o serie de activităţi interactive susţinute de medici care vor intra în spaţiul virtual şi vor interacţiona cu tinerii din spatele avatarelor, oferindu-le raspunsuri de specialitate la intrebările de interes pentru ei.

Centrul Medical Unirea a înregistrat în 2009 o creştere de 72% a cifrei de afaceri, atingând o valoare de 69500 mii lei faţă de 40200 mii lei, cât a avut în 2008, fiind cea mai spectaculoasă creştere din piaţa serviciilor medicale private. Cea mai mare investiţie a fost cea de 5,5 milioane euro în Maternitatea „Regina Maria”, deschisă în decembrie 2008. Recordul de creştere l-a înregistrat activitatea chirurgicală în cadrul CMU, cu aproximativ 1000 de intervenţii în spitalele Arcul de Triumf şi Regina Maria. Astfel, activităţile spitaliceşti au contribuit cu peste 2.2 milioane euro în ultimul an. Anul 2009 a însemnat pentru CMU şi dezvoltarea pe orizontală, prin inaugurarea câtorva centre medicale în Bucureşti şi în provincie. Este vorba de: CMU Sema Parc – Bucureşti, CMU Floreasca – Bucureşti, CMU Avamedica – Constanţa, CMU Moţilor – Cluj, CMU Sunrise – Ploieşti, precum şi achiziţia participaţiei majoritare la CIM Bacău – o investiţie de aproximativ 1 milion de Euro. De asemenea, CMU a deschis prima bancă de celule stem cu depozitare exclusiv în România.

2010 va însemna şi cea mai mare tranzacţie a anului, estimată la câteva zeci de milioane de Euro, prin intrarea unui nou fond de investiţii. CMU a alocat un buget de investiţii de 20 de milioane de Euro dintre care 10 milioane de Euro vor fi investiţi în deschiderea primului spital greenfield specializat pe chirurgie din Bucureşti, planificat a fi inaugurat în vara-toamna anului 2011.

Bucuresti, 08.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *