free download 78 travel guides written by experts

Clubul Roman de Presa – observatie privatizare Rodipet

Clubul Roman de Presa a luat act cu deosebita ingrijorare de atitudinea echivoca a AVAS in ceea ce priveste situatia distribuitorului national de presa Network Press Concept (fostul Rodipet). Dupa ce, in cunostinta de cauza, a tolerat timp de 5 ani actiunile cumparatorului Rodipet, AVAS actioneaza confuz, afectand in principal nu proprietarul Rodipet, ci societatile de presa romanesti. De-a lungul timpului, CRP a atras atentia asupra unor incalcari repetate ale protocolului de privatizare al Rodipet, iar la interpelarile CRP fata de aceste incalcari nu s-a gasit inca raspuns.

In ceea ce priveste propunerea adresata de Rodipet societatilor de presa, privind plata datoriilor in produse si servicii, membrii Clubului Roman de Presa considera ca situatia financiara a companiei este strict responsabilitatea celor care s-au angajat sa eficientizeze si profitabilizeze Rodipet, prin contractul de privatizare agreat cu AVAS.

CRP considera ca propunerea privind transformarea datoriilor in produse si servicii este cel putin deplasata. Compania a distribuit publicatii fiind platita in bani, nu in produse sau servicii. Datoriile fata de societatile de presa exista ca atare si, in baza contractelor semnate, trebuie platite.

Pentru analiza situatiei create, CRP va invita AVAS la o intalnire pentru a se informa asupra actiunilor care vor fi implementate in perioada urmatoare.

CRP solicita imperios Network Press Concept sa isi asume datoriile fata de societatile de presa si sa inceteze sa avanseze argumente absurde ca raspuns la solicitarile legitime ale societatilor de presa privind plata datoriilor.

 Bucuresti, 21.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *