free download 78 travel guides written by experts

Clubul Equestria organizeaza primul concurs de echitatie din Romania in 2011

Clubul de Echitaţie Equestria, cea mai modernă bază hipică, singura din România amenajată la standardele impuse de Federaţia Ecvestră Internaţională organizează în perioada 05-06 februarie primul concurs de echitaţie indoor din România. Competiţia se va desfăşura la Baza Hipică “Ştefan Stoica”, din Tâncăbeşti, str Hipodromului FN, com.Snagov şi va fi un concurs de casă de sărituri peste obstacole cu premii în valoare de 6000 Ron. 

“Suntem încântaţi să organizăm primul concurs de echitaţie în manej acoperit din ţară şi cu această ocazie să deschidem şi sezonul competiţional ecvestru pe 2011. Până în prezent, în România nu se organizau concursuri de sărituri în sezonul rece deoarece nu exista un spaţiu acoperit adecvat care să permită găzduirea unor competiţii. Am avut o cerere mare de participare deoarece în ultimii ani s-au organizat extrem de puţine concursuri din cauza lipsei de fonduri şi a sponsorilor. Într-o astfel de competiţie, sportivii au tot interesul să işi prezinte caii, pentru că numai aşa, evoluând în faţa publicului în condiţii de concurs şi obţinînd rezultate bune creşte valoarea calului iar călăreţul avansează în clasament şi automat în cariera sportivă.” – Dr. Ozana Moraru, proprietar Club Equestria.

În concurs au fost înscrişi aproximativ 80 de cai, cu călăreţi din Bucureşti, Sibiu, Piatra Neamţ, Braşov, Bacău, Tg. Mureş şi Câmpina. Concursul reuneşte atât sportivi profesionişti cât şi amatori. Competiţia va avea şi probe pentru amatori, special organizate pentru a populariza acest sport şi pentru a-l face accesibil persoanelor pasionate de echitaţie, dar care sunt implicate în alte meserii sau activităţi.

Pe parcursul celor două zile concursul va avea 8 probe împărţite în câte patru pe zi; proba nr. 1 – proba de amatori şi cai tineri (80 cm), proba nr. 2 – proba de nivel E (1,oo m), proba nr. 3 – proba de nivel D (1,10 m) şi proba nr. 4 – proba de nivel C (1,20 m). Concursul se va desfăşura în manejul mare acoperit , pe o suprafaţă de nisip de 30 m/74 m, iar încălzirea se va face în manejul mic acoperit, pe o suprafaţă de nisip de 22 m/34 m.

Spectacolul este deschis publicului larg iar intrarea este liberă în ambele zile. Clubul are amplasate tribune de 200 de locuri în manejul principal şi de asemenea un restaurant cu 60 de locuri din care se poate viziona concursul.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr.Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Clubul dispune de 50 de boxe pentru cai, 40 dintre ele având acces direct în padocurile exterioare individuale, duşuri cu apă caldă şi rece pentru cai, adăpători automate şi două solarii. În zona funcţională a grajdului se mai găsesc: două şelării, patru locuri pentru curăţat calul, zonă de spălat harnaşamentul calului, grupuri sanitare, loc pentru activitatea veterinarului şi loc special pentru potcovit. O zona foarte importantă a clubului o reprezintă manejurile acoperite, manejul mai mic rezervat începătorilor şi lucrului la coardă, şi de manejul principal, rezervat în special călăreţilor mai avansaţi şi antrenamentelor mai specializate, de obstacole şi dresaj. Clubul deţine 22 de cai, dintre care 13 proprii şi 9 în pensiune, aparţinând unor persoane private. Toţi caii sunt dresaţi, antrenaţi şi îngrijiţi pentru divertisment şi şcoală de călărie de către 3 instructori. Mai multe detalii găsiţi pe www.equestria.ro.

Bucuresti, 02.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *