metalshow

Clientii de Private Banking ai BCR vor putea tranzactiona certificate de investitii

avand ca activ suport aurul

BCR ofera clientilor sai  posibilitatea de a tranzactiona Certificate de investitii avand ca activ suport aurul emise de Erste Bank si listate la bursele din Viena si din Stuttgart. Valoarea unui certificat de investitii avand ca activ suport aurul este 1/10 din valoarea cotata de Erste Group Bank a unei uncii de aur. Produsele sunt destinate  clientilor serviciului de Private Banking BCR care doresc diversificarea portofoliului investitional.

Pretul aurului a avut o evolutie crescatoare in ultimii ani. Conform Erste Group Bank, ultimele cotatii au atins 1089,40 USD/uncie, dupa ce in urma cu cinci ani cotatiile se situau la 425,50 USD/uncie.

Produsul ofera investitorilor sofisticati, posibilitatea participarii la evolutia pretului aurului. Fata de aurul fizic, operatiunile de vanzare si cumparare a certificatelor se desfasoara mai simplu, iar costurile sunt  mai mici, afirma Razvan Furtuna, Head of Retail Sales, Group Capital Markets in cadrul BCR.

Certificatul de investitii avand ca activ suport aurul emis de Erste Bank
Certificatul de investitii avand ca activ suport aurul este un produs de investitii structurat, listat pe bursele din Viena si Stuttgart si poate fi tranzactionat prin intermediul BCR. Certificatul aduce un randament al investitiei corelat cu evolutia pretului aurului, ajustat cu costurile de tranzactionare si fluctuatiile cursului EUR/USD. Certificatele de investitii avand ca activ suport aurul nu au maturitate, clientii putand beneficia de evolutia pretului aurului pe toata durata detinerii.

Avantaje si beneficii ale certificatului de investitii avand ca activ suport aurul
·    Este o alternativa mai putin costisitoare a investitiei in aur fizic;
·    Fiind un certificat listat pe bursa, clientul are posibilitatea sa cumpere sau sa vanda aceste certificate pe toata durata unei sedinte de tranzactionare, in functie de lichiditatea pietelor;
·    Cantitatea  minima ce poate fi achizitionata/vanduta este de un certificat;
·    Evolutia valorii acestui certificat este foarte transparenta: clientul poate afla valoarea instrumentelor detinute (si implicit valoarea randamentului) oricand pe  paginile de internet ale Erste Group ori  ale burselor din Viena sau Stuttgart.

Riscuri aferente investitiei in certificate de investitii avand ca activ suport aurul
Certificatul de investitii in aur este supus riscurilor generale aferente investitiilor in instrumente financiare. Principalele riscuri specifice certificatului  rezulta din fluctuatia pretului activului suport, fluctuatia preturilor pietei si fluctuatia cursului de schimb.

Datele de identificare ale Certificatelor de investitii avand ca activ suport aurul
·    ISIN: AT0000A0BJ52;
·    Emitent: Erste Group Bank AG;
·    Valuta de tranzactionare: EUR;
·    Activul suport: AUR;
·    ISIN activ suport: XC0009655157
·    Valuta denominare activ suport: USD;
·    Maturitate: nelimitata (open-end);
·    Valoare unitara: 1/10 din valoarea unei uncii de aur;
·    Clientii pot obtine mai multe informatii privind acest produs de la consilieriiPrivate Banking BCR  special desemnati si pot urmari evolutia pretului certificatului pe aur pe site-ul Erste Group: www.erstebank-zertifikate.com sau pe site-urile burselor din Viena (www.wienerborse.at) si Stuttgart (https://www.boerse-stuttgart.de).
Precizari legale

Banca Comerciala Romana este intermediar inregistrat in registrul CNVM sub nr. PJR01INCR/400007 in baza Atestatului CNVM nr. 369/26.05.2006, sediu: Bd. Regina Elisabeta Nr 5, Sector 3 Bucuresti, telefon: 0801.0801.227, email: contact.center@bcr.ro.

Avertisment: Acest material are caracter pur informativ şi NU reprezintă o recomandare pentru produse si investiţii în instrumente financiare sau o oferta pentru a contracta produsele sau servicii de investitii financiare la care acest material se refera. Banca nu are nici o obligatie sau responsabilitate privind oferirea catre client a produselor prezentate in conditiile mentionate in prezentul material. Orice referinta la o cotatie sau pret de oferta din prezentul material in legatura cu un produs/serviciu are carecter pur indicativ si nu reprezinta cotatia sau pretul de oferta disponibil la momentul in care clientul va decide sa cumpere/contracteze respectivul produs/serviciu. Informaţii detaliate privind termenii si conditiile concrete in care puteti beneficia de produsele si serviciile BCR sunt furnizate potenţialilor investitori la momentul solicitării deschiderii de cont şi în timp util înaintea momentului prestării de serviciilor solicitate.

Va informam de asemenea ca este posibil ca Banca, afiliatii acesteia sau angajatii acesteia sa detina in nume propriu produsele/ instrumentele financiare la care se refera acest material, sa efectueze tranzactii de vanzare, cumparare sau orice alt tip de tranzactii cu aceste produse/instrumente financiare, sa fie formator de piata pentru aceste produse/instrumente financiare, sa ofere servicii de investment banking, creditare sau alte servicii in legatura cu emitentii mentionati in cuprinsul prezentului  material sau sa fi intermediat oferte publice in in legatura cu acesti emitenti.

Avertisment important !

§    Investiţiile în instrumente financiare sunt supuse unor riscuri cum ar fi, riscul general de piata, riscuri legate exclusiv de emitent precum pozitia sa financiara sau rezultatele din operatiuni, riscul legat de  fluctuaţia preţurilor pieţei ce poate genera situatii precum devierea pretului unor instrumente structurate comparativ cu activul suport, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb;
§    BCR nu işi asuma nici o responsabilitate cu privire la randamentele portofoliului de instrumente financiare. Performanţa trecută a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanţie pentru performanţele lor viitoare. Acestea sunt aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand decideti sa investesti in instrumente financiare, pentru un management eficient al tranzactiilor pe care le vei efectua;
§    Instrumentele financiare nu sunt depozite bancare si nu sunt garantate de nici o autoritate guvernamentala si, de asemenea, nu intra sub incidenta schemei de garantare a depozitelor;
§    Aceste instrumente nu reprezinta obligatii proprii ale BCR sau ale afiliatilor acesteia si nu sunt garantate, cu exceptia situatiei in care acest aspect este mentionat in mod expres in actele de emisiune sau in prospectul sau in alte documente ce contin termenii si conditiile privind un anumit instrument financiar;
§    Nu toate produsele de investitii sunt corespunzatoare sau adecvate pentru orice client. In cazul in care clientul doreste sa obtina recomandari/consultanta cu privire la investitia intr-un produs/serviciu, respectivul client va trebui sa contracteze separat serviciile unui consultant de specialitate pentru a se asigura ca produsul sau serviciul pe care clientul doreste sa-l contracteze este corespunzator nevoilor si preferintelor acestuia si ca riscurile asociate produsului/serviciului respectiv sunt pe deplin intelese.

Bucuresti, 28.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *