free download 78 travel guides written by experts

Clientii BCR pot plati orice tip de taxa sau impozit catre orice primarie din Romania prin internet

BCRBanca Comercială Română (BCR) este prima bancă din România care oferă, prin intermediul aplicaţiei de internet banking, un nou serviciu clienţilor – posibilitatea de a achita orice impozit sau taxă către bugetele locale şi de stat.

Clienţii BCR îşi pot achita prin intermediul Click 24 Banking:
– Impozitul pe clădire
– Impozitul pe maşină
– Impozitul pe teren intravilan sau extravilan
– Impozitul pe venituri din închiriere
– Impozitul pe venituri din activităţi independente
– Impozitul pe venituri din salarii

“Această perioadă a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghişeele administraţiilor locale, unde clienţii vor să îşi plătească taxele şi impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% în condiţiile în care achită impozitul până la data de 31 martie. Acum, BCR vine în sprijinul clienţilor, oferindu-le posibilitatea de a evita aceste cozi plătind direct din Click 24 Banking prin introducerea sumei de plată şi selectarea din listă a primariei către care clienţii vor să realizeze plata. Este simplu şi este gratuit! Ţinând cont că oferim posibilitatea plăţii impozitelor aferente tuturor primăriilor, clienţii BCR pot plăti şi pentru clădiri şi terenuri din mediul rural aflate în proprietatea lor sau a familiei, evitând astfel drumurile necesare în acest scop, economisind semnificativ timp şi bani”, a declarat Catalin Ionescu, Sef Departament E-Channels BCR.

Clienţii BCR pot plăti atât în numele lor căt şi în numele altor membrii ai familiei, în acest caz fiind necesar să introducă CNP-ul persoanei respective.

Funcţionalitatea de plată impozite şi taxe din Click 24 Banking permite persoanelor fizice plata oricărui tip de impozit şi taxă către:
– Bugetele locale (orice primărie din România din mediul urban sau rural)
– Bugetul de stat
– Bugetul asigurărilor sociale de stat
– Bugetul asigurărilor pentru şomaj
– Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate

Pentru realizarea plăţilor către aceste bugete clienţii trebuie să cunoască şi să selecteze din listă tipul de buget în care primăria sau instituţia beneficiară încadrează respectivul impozit. Sumele de plată pentru impozite sunt comunicate în general de către fiecare primarie către cetăţeni printr-o scrisoare de informare ce conţine decizia de impunere.

Toţi deţinătorii de conturi curente BCR în lei au gratuit inclus în pachet accesul la internet banking şi au posibilitatea de a plăti impozite şi taxe.

BCR transmite către Ministerul Finanţelor Publice, detaliile complete privind operaţiunile de plăţi individuale aferente sumelor colectate. În baza acestor informaţii Ministerul Finanţelor Publice asigură transferul sumelor către conturile corespunzătoare de venituri bugetare, în termen de maxim 2 zile lucrătoare de la data creditării contului deschis la trezoreria operativă centrală.

Bucuresti, 24.02.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *